Eltel installerer ladestandere til nye elektriske busser i Kbh

At gøre en hovedstad klimavenlig er en stor opgave. Ikke desto mindre er det et mål, at København skal gøres mere klimavenlig og her spiller elektricitet en vigtig rolle.

København arbejder hårdt på at blive en mere klimavenlig hovedstad. Ét af de tiltag, som man har valgt at indføre, er elbusser. Her har Eltels Power-forretningsområde spillet en vigtig rolle, da vi i 2019 påtog os opgaven med at gøre linje 2A, (en populær bybus i Københavns gader) elektrisk.

Movia og Siemens valgte at indgå et samarbejde om at omlægge hele linje 2A til elbusser. I den forbindelse valgte Siemens Eltel som samarbejdspartner til at installere ladestanderne til de nye elektriske busser. I forbindelse med projektet har vi i Eltel installeret fire styks 450 kilovat ladestationer langs linje 2A ruten. Ladestanderne holdes stabile af store og tunge betonklodser, der vejer 9 tons stykket. Vores arbejde bestod af gravearbejde, at lave selve fundamentet (som vejer 9 tons stykket), monteringen af selve ladestanderne og teknikhus samt de elektriske installationer. 

Ved at gøre busserne elektriske mindskes CO2-udledningen og København bliver grønnere.  

Fakta:

  • Det tager ca. 6 minutter at oplade elbussen
  • Elbusser kører på 100 procent elektricitet
  • Elbusser støjer mindre
  • Elbusser er 3-4 gange mere energieffektive end almindelige busser