Eltel etablere fiberløsning i Covid-19 testtelt i Thisted

I forbindelse med opsætningen af midlertidige Covid-19 testtelte, blev vi i Eltel spurgt, om vi kunne etablere en fiberløsning – og opgaven skulle løses hurtigst muligt.

Teltene var endnu ikke sat op, da opgaven landede på vores bord fredag den 24. april 2020. Teltene og fiberløsningen skulle være klar allerede mandag den 27. april 2020, så beboerne i Thisted og omegn kunne blive testet. Vi gik derfor straks i gang, og i samarbejde med Munck Forsyningsledninger blev opgaven løst allerede søndag den 26. april 2020 kl. 10.30.

Sammen med vores samarbejdspartner udviklede vi en alternativ løsning, der inkluderede minimalt gravearbejde. Med en godkendelse fra vores kunde og tilladelse fra ejere, fik vi lov til at etablere et 250 meter fiberkabel via havnen. Alle var villige til hurtigt at finde en god løsning, så vi kunne forbinde testteltet hurtigst muligt. 

I efteråret 2020 blev teltene udskiftet med isolerede kabiner, men med samme fiberforbindelse i brug. En god og stabil fiberløsning er nødvendig, da det gør det muligt at sende og modtage store mængder testrelaterede data