Eltel og Nordkysten udbygger elnettet på Sjælland – og understøtter grønne energiløsninger

Eltel og Nordkysten udbygger elnettet på Sjælland – og understøtter grønne energiløsninger

Eltel og Nordkysten, der udgør konsortiet NKEL står overfor at skulle udvikle og opgradere elnettet i København og Nordsjælland de kommende år. Målet er at skabe den el-infrastruktur, som er påkrævet, når efterspørgslen på grønne energiløsninger stiger.

2 min
Mark Sørensen Mark Sørensen, Kommunikations- & presseansvarlig

Kontrakten mellem NKEL og Andels driftsselskabet Nexel løber de næste 5 år med mulighed for årlige optioner i 3 yderligere år. Rammeaftalen er en forlængelse af en tidligere rammeaftale, men vil både inkludere ekstra områder på Sjælland og ekstra opgaver, såsom elnet-forstærkninger og kundetilslutninger.

Ifølge Direktør i Eltel Danmark, Claus Metzsch Jensen, er det glædeligt, at Eltel og Nordkysten nu sammen skal løfte opgaven med at fremtidssikre elnettet i København og på store dele af Sjælland. Ifølge direktøren vil el-infrastrukturprojekter som dette bane vejen for et langt mere elektrificeret samfund, hvor vi i højere grad end i dag vil benytte os af grønnere energikilder.

”Med denne kontrakt sikrer vi Eltel en vigtig position ift. den vigtige opgave med at udvikle elnettet til håndtering af de fremtidige behov som følge af den grønne omstilling. Vi ser ligeledes frem til at indgå i et fuldgyldigt konsortium med Nordkysten, og jeg er overbevist om, at det både kommer Nexel og konsortiet til gode, at samarbejdet mellem grav og teknik bliver styrket”.

-        Claus Metzsch Jensen, Adm. Direktør, Eltel Danmark

Hos Nordkysten ser man ligeledes frem til at fortsætte samarbejdet. Adm. Direktør Frank Schou Kruse uddyber.

”Vi er meget glade og stolte over, at fortsætte det langvarige samarbejde med Nexel og vores konsortiepartner Eltel. Nordkysten har varetaget rammeaftalen på elforsyning i hovedstadsregionen side den første aftale fra 2006 og med denne aftale både fortsætter og udbygger vi vores kompetencer indenfor elforsyning.”

-        Frank Schou Kruse, Adm. Direktør, Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S

Kontaktperson

Mark Sørensen

Kommunikations- & presseansvarlig
+4527539466 mark.sorensen@eltelnetworks.com