DAS-anlæg

Hos Eltel har vi specialiseret os i at etablere DAS-anlæg, og dermed sikre vores kunder en stabil indendørs mobil- og datadækning. DAS står for distribueret antennesystem og hos Eltel etablerer vi både de såkaldt passive og aktive DAS-løsninger. Uanset, hvad der passer til dine behov, så vil en DAS-løsning altid give en bedre indendørs mobildækning og en større kapacitet.

Hvorvidt du som virksomhed eller bygningsejer skal vælge en aktiv eller passiv DAS-løsning afhænger af en række faktorer. Det kan eksempelvis være bygningens størrelse, kompleksiteten af de specifikke indendørsforhold, samt jeres krav og ønsker i forhold til en optimeret indendørs mobilløsning.

Passiv DAS 

En passiv DAS-løsning betyder, at der ikke indgår noget elektronisk udstyr i virksomhedens DAS-system.Vælger I som virksomhed en passiv DAS-løsning, så vil signalet fra operatørens udstyr udelukkende blive fordelt via det passive antennesystem.

Det positive med passiv DAS er, at der ofte vil være færre fejlkilder, og at mindre projekter vil have en lavere pris.

Dog kan der være begrænsninger i skalerbarheden af DAS-løsningen, og dermed også begrænsninger i forhold til yderligere fremtidige behov. Det er ikke muligt at overvåge et passivt DAS-anlæg i forhold til driftsfejl. 

Aktiv DAS

Med en aktiv DAS-løsning kan man ligeledes fordele mobilnettets kapacitet effektivt i én eller flere bygninger. Den er modsat den passive DAS-løsning skalérbar og kan modificeres og udbygges efter behov. Ydermere kan et aktivt DAS-anlæg overvåges og dermed udbedres, hvis der skulle opstå driftsfejl. Vores NOC overvåger mange af vores DAS-løsninger i Danmark, og overvågning er ofte en naturlig del af selve driften. Det er med til at sikre, at fejl i signalet eller dækningen opdages og udbedres.

Et aktivt DAS-anlæg består af en grænseflade, der modtager signal fra mobiloperatørerne. Grænsefladen er ydermere forbundet med fibre til forstærkere, der skaber dækning i de enkelte dele af bygningen. 

En af de mange fordele ved et aktivt DAS-anlæg er, at mobiloperatørernes udstyr kan placeres et centralt sted, hvorfra det aktive DAS-anlæg fordeler dækningen til en eller flere bygninger. Det aktive DAS-system sørger for, at brugerne modtager det samme mobilsignal, uanset hvor i bygningen de befinder sig.

Kontaktperson

Michael Have Dyremose

Forretningsområdechef, Mobile & Access
+45 88 13 50 00 michael.have.dyremose@eltelnetworks.com