DAS-anlæg

Hos Eltel har vi specialiseret os i at etablere DAS-anlæg, og dermed sikre vores kunder en stabil indendørs mobil- og datadækning. DAS står for distribueret antennesystem og hos Eltel etablerer vi både de såkaldt passive og aktive DAS-løsninger. Uanset, hvad der passer til dine behov, så vil en DAS-løsning altid give en bedre indendørs mobildækning og en større kapacitet.

Klik her og anmod om tilbud

Vi designer din DAS-løsning

For at lave et ordentlig DAS design modulerer vi bygningen i iBwave og sikrer at DAS og WIFI antenner placeres med respektafstand til hinanden. Vi laver DAS af alle typer og til alle miljøer. Lige fra små passive coax-net til aktive løsninger, der anvender den eksisterende PDS og fiberkabling

Hvorvidt du som virksomhed eller bygningsejer skal vælge en aktiv eller passiv DAS-løsning afhænger af en række faktorer. Det kan eksempelvis være bygningens størrelse, kompleksiteten af de specifikke indendørsforhold, samt jeres krav og ønsker i forhold til en optimeret indendørs mobilløsning.

Klik her og anmod om tjek af jeres indendørs mobildækning

Vi rådgiver på baggrund af et stort kendskab til mobiloperatørerne, hvilket kommer vores DAS kunder til gavn

Indendørs mobil- og datadækning – hvilken DAS-løsning skal du vælge?  

En passiv DAS-løsning betyder, at der ikke indgår noget elektronisk udstyr i virksomhedens DAS-system.Vælger I som virksomhed en passiv DAS-løsning, så vil signalet fra operatørens udstyr udelukkende blive fordelt via det passive antennesystem.

Det positive med passiv DAS er, at der ofte vil være færre fejlkilder, og at mindre projekter vil have en lavere pris.

Med en aktiv DAS-løsning kan man ligeledes fordele mobilnettets kapacitet effektivt i én eller flere bygninger. Den er modsat den passive DAS-løsning skalérbar og kan modificeres og udbygges efter behov. Ydermere kan et aktivt DAS-anlæg overvåges og dermed udbedres, hvis der skulle opstå driftsfejl.

Vores NOC (Network Operations Center) overvåger mange af vores DAS-løsninger i Danmark, og overvågning er ofte en naturlig del af selve driften. Det er med til at sikre, at fejl i signalet eller dækningen opdages og udbedres.

En af de mange fordele ved et aktivt DAS-anlæg er, at mobiloperatørernes udstyr kan placeres et centralt sted, hvorfra det aktive DAS-anlæg fordeler dækningen til en eller flere bygninger. Det aktive DAS-system sørger for, at brugerne modtager det samme mobilsignal, uanset hvor i bygningen de befinder sig.

Kontaktperson

Michael Have Dyremose

Forretningsområdechef, Mobile & Access
+45 88 13 50 00 michael.have.dyremose@eltelnetworks.com