Eltel bidrager til uddannelsen af flere forsyningsoperatører

Eltel bidrager til uddannelsen af flere forsyningsoperatører

I fremtiden kommer infrastruktur branchen til at få brug for endnu mere faglært arbejdskraft. Derfor har vi hos Eltel et fortsat fokus på at have mange lærlinge. En del af disse er godt i gang med at uddanne sig til forsynings- operatører, der bliver specialiseret i at udbygge og vedligeholde el-forsyningsnettet. I Danmark findes der kun to uddannelsesinstitutioner, som udbyder uddannelsen - Skive College i Jylland og ZBC på Sjælland. Hos Eltel har vi gennem årene støttet op om uddannelsesinstitutionerne via gæsteundervisning og nu også via en donation af større kabelsamling til undervisningsbrug.

3 min

Hos Eltel har vi elever på begge uddannelsesinstitutioner og har altid haft en god relation til skolerne. Derfor valgte vi også at springe til da ZBC i Slagelse kontaktede Eltel og spurgte om vi kunne være behjælpelige med et elteknisk boost af deres undervisning.

Så for at give skolen lidt faglig støtte og bakke godt op om eleverne på ZBC fik Kim Petersen fr Eltels Power afdeling doneret undervisningsmaterialer i form af sin unikke samling af forsyningskabler.

Kabelsamlingen er indsamlet af alle kollegaerne fra projekter i Power gennem de sidste 7 år og består af alverdens typer og størrelser og rummer gamle såvel som nye typer af opbygning.  

”Jeg må indrømme at det er rimelig nørdet og måske ikke halt normalt at samle på den slags, men det er fantastisk at eleverne nu kan få glæde og faglig indsigt af kabelsamlingen. Mit håb er, at den vil skabe ekstra værdi til undervisningen. Jeg er af den overbevisning at det er vidensdeling som dette, der vil drive forsyningsbranchen fremad i de kommende år og det vil vi selvfølgelig gerne bidrage til og forhåbentlig få flere kollegaer ind i faget”.  

Kim Petersen, Teamleder – Eltel Danmark
ZBC er nu i fuld gang med at opstille de fremsendte kabeltyper, således at samlingen kan indgå i den læring eleverne skal igennem på de forskellige uddannelsesforløb. Skolen har som tak, designet et skilt, som viser kabelsamlingens ophav.

I stiller vores viden til rådighed

For at støtte op om undervisningen på ZBC har Eltel ydermere stillet det pensum, der bruge internt i Eltel, til rådighed således, at ZBC kan matches dette med deres teoretiske undervisning.

For at formidle teorierne bag kablernes opbygning har en af vores mest erfarne kollegaer  Sigurdur ”Siggi”  Bjornsson besøgt skolen og gæsteundervist eleverne.

Sigurdur har mange års erfaring med forsyningsarbejde og stor viden om muffearbejde på både transmission- og distributions kabler.

Sigurdur har arbejdet hos Eltel de sidste 16 år, først i Norge og dernæst i Danmark.

ZBC er på kort tid kommet rigtig godt i gang som uddannelsesinstitution. De har nu etableret en træningsbane, hvor eleverne kan træne deres koblinger på forskellige anlægstyper og overvåge nettets tilstand på en simulator, akkurat som et el kontrol center gør i den virkelige verden. 

Hos Eltel er vi glade for at kunne bidrage med både praktiske erfaringer og teoretisk viden til de uddannelsesinstitutioner, der uddanner fremtidens forsyningsmontører.