Eltel forlænger kontrakt med Nokia omkring drift og vedligehold af mobilmaster på tværs af landet til en estimeret værdi af 55 mio. kr.

Der er tale om en såkaldt FLM kontrakt (First Line Maintenance), som indebærer både drift og vedligehold af mobilmaster og sites, som understøtter Telia og Telenors mobilnet. Kontrakten er en forlængelse af en tidligere kontrakt fra 2017 og løber i to år med start i 2024. Kontrakten omfatter drift og vedligehold af mobildækningen for godt 3 mio. brugere på tværs af hele landet.

”Med den nye kontrakt forlænger vi vores samarbejde med Nokia i takt med, at vi har opjusteret med endnu flere dygtige teknikere og medarbejdere i vores team. Vi ser frem til fortsat at spille en vigtig rolle i at holde hånden under mobilnettet for langt størstedelen af danskerne.
- Michael Dyremose, Forretningsområdechef – Eltel Danmark

5G dækning på festivaler og til events

Som en del af kontrakten med Nokia skal Eltel ydermere sikre mobil- og data til diverse events og festivaler rundt om i hele Danmark. Når event- og festivalsæsonen står for døren bliver der således sat midlertidige mobilmaster op på eksempelvis Roskilde Festival og Smuk Fest. De massive mobilmaster bliver kørt ud i containere, hvorfra de foldes midlertidigt ud, for at sikre 5G mobil- og datadækning ved events, koncerter og festivaler.

Erfaring og logistik er afgørende

Eltel har de sidste godt 20 år udført drift og vedligehold på mobilmaster og sites i Danmark og med sine i alt 300 teknikere er Eltel en af landets førende virksomheder, det kommer til at sikre Danmarks fælles kritiske infrastruktur.

Ifølge Michael Dyremose, der er flere årsager til at det netop er Eltel, der nu formår at tegne en ny kontrakt med Nokia.

”For os ligger det lige for at løfte en sådanne opgave, da vi både har erfaringen, de tekniske kompetencer og kan løfte opgaverne på tværs af hele landet, da vores lokationer er godt spredt ud geografisk. Hertil kommer, at vi selv har udført mange af de installationer, som vi nu fortsat skal køre drift på. Som en del af driften kommer det logiske aspekt, som er utrolig vigtigt, hvis vi skal kunne udbedre eller udskift udstyr løbende og kort efter, at vi får en fejlmelding ind. Derfor bliver vores godt 35 FLM teknikerbiler fyldt op med nyt udstyr hver nat – året rundt”.

Præventivt vedligehold

Med denne type kontrakt indgår der en masse præventivt arbejde i form af at sikre, at sites og master er i optimal tilstand. Dermed holdes mængden af akut opståede fejl nede, hvilket er med til at understøtte mobilnettet i Danmark.
Konkret handler det om at skifte filtre på køleanlæg og kontrollere både elektriske installationer, batterier, sikringer, mastelys og kabler. Ydermere tjekkes der løbende i forhold til sikkerhed, herunder om glideskinnerne, som teknikerne bruger til at klatre er i top stand.

Vi rykker ud, når fejlen opstår

Som en del af kontrakten rykkes der også ud, når der opstår akutte fejl på mobilnetværket, som meldes ind via Nokias overvågning. Dermed sikres en hurtig fejlretning på både transmissionsnetværket og på det såkaldte RAN-netværk, som går ud til Telia og Telenors kunder i hele landet.

For yderligere information, kontakt:
Mark Sørensen, Kommunikations- og presseansvarlig, Eltel Danmark Tel: +45 2753 9466, mark.sorensen@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel er en førende serviceudbyder af kritisk infrastruktur, der muliggør vedvarende energi og højtydende kommunikationsnetværk. Eltel designer, planlægger, bygger og sikrer driften af netværk for en mere bæredygtig og forbundet verden i dag og for fremtidige generationer. I alt har vi ca. 5.000 medarbejdere, og i 2022 var den årlige omsætning på EUR 823,6 mio. Hovedkontoret ligger i Sverige, og Eltels aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2015. Læs mere på www.eltelnetworks.com.