Industri 4.0 i produktionsvirksomheden

Hos Eltel leverer vi netværk til Industri 4.0 løsninger til brug i produktionsvirksomheder - det kalder vi Industri 4.0 i produktionsvirksomheden. Når du skal løfte din produktionsvirksomhed til et datadrevet niveau, kræver det, at den underliggende infrastruktur er bygget og designet specifikt til at understøtte netop den rejse.

Hvad er Industri 4.0 og hvilke fordele kan I drage nytte af som produktionsvirksomhed?

Industri 4.0 handler om at omsætte data til viden. Hvis man som produktionsvirksomhed ikke formår at omsætte, opsamle, behandle og berige sig selv med den data, der florerer i produktionen, så mister man evnen til at effektivisere.

Data er nøglen til at lykkes som produktionsvirksomhed på et marked, der med hastige skridt er ved at transformere sig selv og hvor nye intelligente ”smart løsninger” er i rivende udvikling. Tiden, hvor man målte effektivitet på antallet af hænder i produktionen eller antallet af maskiner er slut.

Industri 4.0 kan sikre jeres maksimale udbytte.

Hvad er jeres maksimale produktionskapacitet og hvor meget produceres der aktuelt?

Det er to spørgsmål, som produktionsvirksomheder kan stille sig selv som en start til Industri 4.0. Det interessante er forskellen på svarene i de to spørgsmål, og hvordan den kan mindskes.

Når I kender forskellen og har lagt en plan for, hvad I vil opnå og hvornår, kan der arbejdes med at optimere, og digitaliseringsrejsen, der skal sikre optimal effektivitet i fremtiden, er begyndt.

Det kan sagtens lade sig gøre at begynde i det små og udbygge digitaliseringen over tid. Det kan være, at I starter med at indsamle data fra dele af den produktion, der kører og efterhånden som I bliver klogere også implementerer robotteknologi, IoT, kunstig intelligens, 3D print mv. for til sidst at opnå den optimale produktion.

Udbyttet vil naturligt nok være at måle direkte på forretningen og konkurrenceevnen. Det kan for eksempel være i form af hurtigere levering og dermed bedre cash flow, kundespecifikke løsninger og derfor flere og mere tilfredse kunder, mindre lagerbehov og derfor mindre udgifter hertil mv.

Et faktum er, at det er nødvendigt for produktionsvirksomheder at komme med på digitaliseringsrejsen nu, hvis konkurrenceevnen skal fastholdes eller udbygges. Kommer man ikke med, vil man over tid miste forretning til dem, der omlægger til digital drift.

Hos Eltel Networks tilbyder vi nedenstående grundlæggende ydelser til Industri 4.0 på ekspertniveau:

·   Komplet fysisk IT-infrastruktur, herunder serverrum og datacenter

·   Kabling, el og fiberforbindelser, der understøtter krav til Industri 4.0 løsninger

·   Wi-Fi, DAS, private 5G, hardware, Network as a Service (NaaS) 

·   Service, drift samt overvågning af et Industri 4.0 produktionsmiljø

Via gode samarbejdspartnere kan vi understøtte digitale interfaces til maskiner, indsamling af data, analyse af data, og sørge for, at sikkerheden er i fokus i forbindelse med digitalisering af produktionsemner.

Så tøv ikke med at kontakte os - vi vil gerne i dialog med produktionsvirksomheder, der har behov for sparring og hjælp på rejsen mod den effektiviserede digitale produktion, uanset om I er i startfasen, midtvejs, eller langt allerede.

Kontaktperson

Jens Rosenkilde

DAS, Wifi, Industri 4.0
+45 52147606 jens.rosenkilde@eltelnetworks.com