Eltel opnår certificering for jernbanesikkerhed

Med den nyeste DS21001 certificering i hånden rykker Eltel helt frem i toget, når det kommer til sikkerhed i forbindelse med arbejde, der udføres tæt ved jernbanen. Certifikatet for jernbanesikkerhed er nu officielt blevet tildelt Eltel på baggrund af et netop gennemført audit fra en uafhængig tredjepart. Dermed har Eltel nu en underskrift på at leve op til en lang række jernbanesikkerhedsforhold.

Banedanmark, der tidligere var det kontrollerende organ i forhold til jernbanesikkerhed har fået udviklet DS21001 af Dansk Standard. Formålet med dette har været, at få en tredjepart ind som auditor og dermed fortsat sikre, at de enkelte organisationer lever op til de krav, der er listet i de enkelte certificeringer.

”Vi har nu papir på, at vi lever op til de krav, som Banedanmark har til sine leverandører når det kommer til jernbanesikkerhed. Det må siges, at være i alles interesse, at have et officielt certifikat, der fungerer som en reel standard, når det kommer til sikkerhed. Nu fortsætter arbejdet så med at leve de regler og krav hver eneste dag”.

-        Sonja Fog, QHSE Ansvarlig Eltel Networks Danmark

I forhold til det nyligt erhvervede certifikat har Eltel nu en underskrift på, at være i besiddelse af et ledelsessystem, der er gældende for jernbanesikkerhedsmæssige ydelser i forbindelse med arbejde, der knytter sig til jernbaneinfrastruktur, kørestrøm, kommunikation m.v.

Ifølge Kvalitetskonsulent Per Larsen, der har været tovholder på udviklingen af ledelsessystemet er certificeringen, som Eltel nu har opnået, et resultat af et skarpt fokus på sikkerhed, samt et generelt godt samarbejde mellem de relevante aktører i organisationen.

”Det arbejde, der gået forud for certificeringen er efter min mening præget af et skarpt fokus på at optimerer sikkerheden yderligere. Samtidig er certificeringen også et resultat af et godt samarbejde mellem den jernbanesikkerhedsansvarlige og de øvrige Eltel-medarbejdere, der løbende har berøring med jernbanen”.

-        Per Larsen, Kvalitetskonsulent

Eltel har løbende tredjeparts audits indenfor forskellige standarder.