Eltel installerer energibesparende LED gadebelysning på tværs af Sjælland

Eltel installerer energibesparende LED gadebelysning på tværs af Sjælland

Eltel udruller energibesparende gadebelysning på tværs af Sjælland for Andel Lumen. Samarbejdet der indtil videre har varet 8 år fortsætter som minimum til 2026 og dermed bidrager Eltel fortsat til at nedbringe den påkrævede mængde strøm, der fremadrettet skal sikre gadebelysningen.

2 min
Mark Sørensen Mark Sørensen, Kommunikations- & presseansvarlig

Opgaver på tværs af Sjælland

Rammeaftalen for Andel Lumens gadelysområde omfatter dele af Sjælland og Storkøbenhavn. Foruden energibesparende gadebelysningsopgaver indebærer rammeaftalen ligeledes udførelse af opgaver inden for nyanlæg, såsom byggemodning, inden et givent anlægsprojekt påbegyndes.

En af de byggemodningsopgaver, som er en del af rammeaftalen, er at sikre gadebelysningen på den kommende letbanestrækning mellem Lyngby til Ishøj. Inden selve anlægningen af Letbanen skal der flyttes master og installeres ny belysning. Dermed kan skinnerne lægges efter planen med hertilhørende gadebelysning på hele strækningen.

Energibesparende gadebelysning

Det energibesparende element er installationen af LED gadebelysning. At der skiftes til LED armaturer skal hjælpe med til at nedbringe det strømforbrug, som det kræver at oplyse gaderne. Når de gamle armaturer udskiftes med LED armaturer, vil disse bruge mindre strøm, men vil oplyse gaderne i samme grad.

Kontaktperson

Mark Sørensen

Kommunikations- & presseansvarlig
+4527539466 mark.sorensen@eltelnetworks.com