Eltel forlænger rammeaftale med TDC til et estimeret trecifret millionbeløb - og skal dermed fortsat sikre fiberudrulning i hele landet

Hos Eltel har man en lang tradition med at udføre fiberinstallationer til både private hjem og nybyggeri for TDC’s kunder. Nu forlænges den hidtidige rammeaftale, så den løber til udgangen af 2025 med mulighed for optioner af ét plus ét år. Dermed er Eltel fortsat med helt fremme i udbygningen af fiberinfrastrukturen og datanetværket i Danmark.

Den forestående rammeaftale, der nu er indgået med TDC består i, at sikre teleinfrastrukturen på tværs af landet ved løbende at udføre fibertilslutninger for både boligbyggerier og erhvervskunder.    

”At vi nu fortsætter som leverandør til Danmarks største teleudbyder betyder, at vi også fremadrettet vil komme til at holde hånden under fiberudrulningen på tværs af landet. Det er meget glædeligt og passer samtidig rigtig godt til vores ambitionsniveau om at spille en afgørende rolle i at sikre Danmarks kritiske infrastruktur”. 

– Claus Metzsch Jensen, Direktør – Eltel Danmark

Med fortsættelsen af den nuværende rammeaftale forbliver Eltel således leverandør af fiberopgaver for TDC Net.

Fiberudrulning og -installation er en kernekompetence for Eltel, der de sidste mange år har etableret sig som en foretrukken leverandør af fiberinfrastruktur på tværs af landet - og i resten af Norden for forskellige teleoperatører.  

Datanetværket er Danmarks digitale motorvej

Uden et velfungerende og effektivt fiber- og datanetværk ville det ikke være muligt at opretholde et velfungerende digitalt Danmark – og siden 2021 har fiberforbindelser været den mest populære fastnet-bredbåndsteknologi i Danmark.*

Ifølge Forretningsområdechef hos Eltel, Martin Skov Nielsen ser vi ind i en udvikling hvor efterspørgslen efter fiberforbindelser blot vil stige støt, båret frem af behovet for fiberforbindelser i eksisterende almene boligbyggerier, hvor antenne eller telefonstik skal udskiftes med fiberforbindelser.

”Investeringer i- og forbedringer af vores fælles datainfrastruktur er en afgørende komponent i Danmarks rejse mod at blive et mere digitalt integreret samfund, hvilket skaber et robust fundament for teknologiske fremskridt og innovationer”.

 – Martin Skov Nielsen, Forretningsområdechef – Eltel Danmark

Opjusterer staben af fiberteknikere

I takt med at fiberopgaverne ruller ind fra TDC Net vil der blive fokuseret på at opjustere staben af fiberteknikere hos Eltel i den kommende tid.

”Med forlængelsen af vores kontrakt med TDC Net vil vi løbende sikre, at vores stab af teknikere matcher det antal opgaver, som samarbejdet kaster af sig. Vi er med andre ord meget opmærksomme på at få flere dygtige fiberteknikere på holdet i takt med at opgaverne lander hos os”.

– Martin Skov Nielsen, Forretningsområdechef – Eltel Danmark

For yderligere information, kontakt:

Mark Sørensen, Kommunikations- og presseansvarlig, Eltel Danmark
Tel: +45 2753 9466, mark.sorensen@eltelnetworks.com

Om Eltel

Eltel er en førende serviceudbyder af kritisk infrastruktur, der muliggør vedvarende energi og højtydende kommunikationsnetværk. Eltel designer, planlægger, bygger og sikrer driften af netværk for en mere bæredygtig og forbundet verden i dag og for fremtidige generationer. I alt har vi ca. 5.000 medarbejdere, og i 2022 var den årlige omsætning på EUR 823,6 mio. Hovedkontoret ligger i Sverige, og Eltels aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2015. Læs mere på www.eltelnetworks.com.