Eltel vinder nyt installationsudbud hos Banedanmark til en estimeret værdi af 250 millioner kr.

Eltel og Banedanmark har nu underskrevet en rammeaftale, der skal sikre installationen af hardware og udstyr i forbindelse med en gennemgribende digitalisering af Banedanmarks signalprogram. Kontrakten lyder på 250 mio. kr. over en 4-årig periode og indeholder en mulig option på ét, plus ét år.

”Med dette nye installationsudbud i hånden er vi klar til yderligere at sikre Banedanmarks datainfrastruktur og installere de enheder, der skal løfte digitaliseringen af signalprogrammet. Konkret betyder det, at vi nu både rådgiver- og installerer for Banedanmark, hvilket vores dedikerede team af banespecialister kan tage en meget stor del af æren for. Digitaliseringen af signalprogrammet er uden tvivl en opgave, som vi både ser frem til at løfte og som skaber en vis stolthed hos os”.

-        Claus Metzsch Jensen, Direktør – Eltel Networks, Danmark

Eltel skal således etablere, installere og konfigurere det såkaldte aktive udstyr, samt el-arbejde, der blandt andet skal være med til at sikrer en digitalisering af Banedanmarks signalprogram. Konkret vil meget af arbejdet blive udført i de rackskabe, der behandler data på tværs af Banedanmarks infrastruktur.   

Ifølge forretningsområdechef Susanne Rosendahl er installationsudbuddet et vigtigt skridt på vejen mod et digitaliseret signalprogram.

”Med den forestående installation af aktivt udstyr medvirker Eltel til at holde hånden under Banedanmarks signaltekniske netværksinfrastruktur. Konkret vil installationen af udstyret blandet andet bane vejen for et fremtidigt digitaliseret signalprogram og understøtte den kollektive trafik gennem digitalisering og dermed bidrage til at holde vores kollektive infrastruktur kørende”.

-        Susanne Rosendahl, Chef - Network Solutions, Eltel Danmark

Med Banedanmarks planer om at digitalisere jernbanen træder Danmark ind som det første land i Europa, der udruller digitale signalsystemer i hele landet.

Udrulningen af de nye systemer vil give jernbanen et markant teknologisk løft. Digitaliseringen af signalprogrammet åbner op for at kunne elektrificere jernbanen, hvilket vil sikre en togdrift, der i fremtiden vil blive endnu mere klima- og miljøvenlig.

For yderligere information, kontakt: 

Claus Metzsch Jensen, Direktør, Eltel Networks Danmark
Tel: +45 2323 8080, Claus.MetzschJensen@eltelnetworks.com

Om Eltel  

Eltel er en førende nordisk leverandør af tjenester inden for el- og telekommunikationsnetværk. Vi leverer en bred vifte af løsninger lige fra vedligeholdelses- og opgraderingstjenester til projektleverancer. Dette inkluderer design, planlægning, konstruktion, installation og sikring af drift af elektricitets- og kommunikationsnetværk til en bæredygtig og forbundet verden, både i dag og for fremtidige generationer. I 2020 omsatte Eltel for 938 mio. EUR. Antallet af ansatte er i øjeblikket ca. 5.100, hvoraf ca. 500 er ansat i Danmark. Eltel er børsnoteret på Nasdaq Stockholm.