Eltel vinder DAS-kontrakter på Nyt Hospital Nordsjælland og Bornholms Hospital til en værdi af godt 22 mio. kr.

DAS står for distribueret antennesystem og sikrer en stabil indendørs mobil- og datadækning. Med indgåelsen af de nye kontrakter har Eltel inden for de sidste to år således indgået DAS-kontrakter på i alt seks hospitaler i Region Hovedstaden. Et løft af indendørs mobil- og datadækning spiller en stor rolle i den daglige drift på landets hospitaler og således for både personale og patienter (Header foto: © Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter).

På det kommende supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland skal Eltel installere DAS løsninger, der dækker et areal på godt 125.000 kvm inden udgangen af 2024 og tilsvarende godt 45.000 kvm på Bornholms Hospital inden udgangen af 2022. Forskellen på de to projekter er markant, da der på Bornholms Hospital er tale om et hospital i drift, og her er Eltel en erfaren samarbejdspartner, når det kommer til netop sådanne opgaver i sygehusvæsenet. Begge DAS-projekter udføres med Commscope og Telpartner som leverandører.

”Når man installerer DAS-løsninger på et hospital i drift, som det er tilfældet med Bornholms Hospital er der helt klart nogle andre faktorer i spil, end hvis man indgår i et byggeprojekt, som på Nyt Hospital Nordsjælland. Her handler det i høj grad om at udføre opgaven til mindst mulig gene for ansatte og patienter”

Erik Olsen, Afdelingsleder – Eltel Danmark

Stabil indendørs mobil- og datadækning er afgørende i sygehusvæsenet  

Med DAS installationerne skal Eltel således understøtte den indendørs mobil- og datadækning, der er vigtigt for indlagte og besøgende, men som er afgørende for kommunikationen mellem sygehuspersonalet. Business Development Manager hos Eltel, Lars Jessen uddyber:

”Som sygehussektoren ser ud i dag samler man meget mere information på devices og tablets end tidligere, og derfor kommer disse løsninger til at understøtte den udvikling vi allerede ser og sørge for, at kommunikationen og dataen mellem sundhedspersonalet i højere grad kører problemfrit”.

Drift og overvågning er en del af pakken

På alle Eltels DAS-løsninger i sygehusvæsenet er overvågning og drift en integreret del, således at der kan tages aktion, hvis udstyret fejler eller hvis der er forstyrrelser i mobil- eller datadækningen. I sygehusvæsenet skal nedetid af sådanne samfundskritiske løsninger så godt som elimineres. Derfor bliver alle DAS-løsningerne overvåget 24 timer i døgnet, og nedetid danner automatisk en alarm til Eltels Network Operations Center, som sørger for at sende et team afsted for at udbedre situationen så hurtigt som overhovedet muligt.

Eltel har lang erfaring med DAS-løsninger i sygehusvæsenet    

De sidste12 år har Eltel installeret og driftet DAS-løsninger på mere end 20 hospitaler og sygehuse på tværs af landet og har dermed tilegnet sig specialviden, som er udslagsgivende for at vinde sådanne typer af opgaver.

Sygehusverdenen har helt særlige behov og krav til oppetid, som kræver en leverandør med stor forståelse for denne kompleksitet. Eltel er med sine rødder i mobilbranchen og en landsdækkende driftsorganisation derfor særligt godt klædt på til denne type opgaver. 

For yderligere information, kontakt: 

Claus Metzsch Jensen, Direktør, Eltel Danmark

Tel: +45 2323 8080, Claus.Metzsch Jensen@eltelnetworks.com

Mark Sørensen, Kommunikations- og Presseansvarlig, Eltel Danmark

Tel: +46 2753 9466, mark.sorensen@eltelnetworks.com

Om Eltel

Eltel er en førende nordisk serviceleverandør af kritisk infrastruktur, der muliggør vedvarende energi og højtydende kommunikationsnetværk. Eltel designer, planlægger, bygger og sikrer driften af netværk for en mere bæredygtig og forbundet verden i dag og for fremtidige generationer. I alt har vi omkring 5.000 medarbejdere, og i 2021 var den årlige omsætning EUR 812,6 millioner. Hovedkontoret ligger i Sverige, og Eltels aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2015.