Eltel vinder bæredygtighedspris for at nedbringe Co2 udledning

Igen i år samledes kommuner, kommunale leverandører, private virksomheder, bilimportører og det politiske Danmark til dialog på konferencen Bæredygtige Varebiler. For Eltel kulminerede dette års konference i onsdags, da vores ambitiøse fokus på at nedbringe vores Co2 udledning i vores flåde af varebiler, blev honoreret af branchen i form af prisen som ”Bedste Virksomhed 2021”.

Eltel tager prisen med hjem ud fra den begrundelse, at vi som virksomhed har formået at gøre det største indhug i Co2-udledningen af de virksomheder, som var nomineret til prisen. Det var da også en stolt og tilfreds Fleetmanager hos Eltel, Bent Poulsen, der fik overrakt prisen onsdag eftermiddag.

”Det er kulminationen på et fokus, som vi har haft længe, og vi ser det som et skridt på vejen til at overgå til elektrificerede varebiler. I forlængelse af det, er det meget positivt at se, at der på konferencen i år var et meget større udbud af elektriske varebiler og at branchen rent faktisk rykker sig.”

-         Bent Poulsen, Fleet Manager, Eltel Networks Danmark   

Som en del af vurderingen har det også spillet ind, at Eltel har arbejdet dedikeret for at få reduceret tomgangskørsel ved at installere litium batteri-pakker i flåden af varebiler.

For Eltel er de bæredygtige miljømæssige ambitioner til mere og begrænser sig ikke kun til logistik og transport. Som leverandør af innovative løsninger i kritisk infrastruktur er miljømæssig bæredygtighed et klart fokus og en naturlig del af vores forretningsområder.

”Som leverandør af løsninger indenfor kritisk infrastruktur spiller Eltel en vigtig rolle i samfundets omstilling til et mere miljømæssigt bæredygtigt samfund. Det kommer blandt andet til udtryk, når vi reparerer havvindmøller, installerer og servicerer ladestandere til el-biler, eller når vi servicerer busruter til el-busser. Derfor er det skønt, at vi får en tilkendegivelse for det bæredygtige fokus, som vi også arbejder med indadtil i Eltel”.

-         Claus Metzsch Jensen, Direktør Eltel Danmark

Det fokus vi har på bæredygtige initiativer og på at nedbringe Co2-udledningen er bredt forankret på tværs af hele Eltel. Derfor har man fra topledelsen også besluttet, at Eltel nu forpligtiger sig til at nedbringe Co2 udledningen på tværs af hele koncernen. Som et yderligere led i vores bæredygtighedsarbejde har vi nu forpligtet os til konkrete mål via SBTi (Science-Based Target initiative), som er et samarbejde mellem CDP, the United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF).

Hos Eltel vil vi løbende kommunikere om vores initiativer og tiltag og ser frem til at bidrage yderligere til en bæredygtig omstilling af vores alles samfund.