Eltels kommunikationsforretning vinder nye rammeaftaler omkring fiberudrulning i Tyskland

Eltel har vundet flere vigtige kontrakter omkring udrulning af fibernet for en førende tysk teleudbyder. Aftalerne dækker en periode fra 2017 til 2018 og vil styrke Eltels markedsposition på det tyske kommunikationsmarked. Værdien af kontrakterne er anslået til omkring 25 mio. EUR.

De nye aftaler omfatter kundens regioner i det sydlige, vestlige og sydvestlige Tyskland. Omfanget af Eltels leverance består i at opbygge fibernet med en bred vifte af adgangspunkter inden for disse områder i både by- og landområder. De nye aftaler støtter Eltels kommunikationsforretning i Tyskland og forventes at give nye muligheder for yderligere ekspansion på dette marked.

Adgang til bredbånd til alle borgere
Markedsindtrængningen af fiber i Tyskland er relativt lav sammenlignet med de fleste andre europæiske lande. Den nuværende teknologi er baseret på implementering af fiber til kantstenen, dvs. til et skab eller en mast på gaden, og til at udnytte kobberteknologien med stor båndbredde til bygninger og boliger. Den nationale digitale dagsorden i Tyskland har ambitiøse mål for at få teleselskaberne til at investere i fiber. Alle borgere skal have adgang til mindst 50Mbit/s overførselshastighed. En nylig undersøgelse viser, at omkring 80% af husstandene i byerne har adgang til 50Mbit/s, mens dette kun gør sig gældende for mindre end 20% af husstandene i landdistrikterne. Ud over de tyske operatørers egne investeringsplaner, er et program, kaldet ’landdistriktsinitiativer’, støttet af den tyske regering, blevet iværksat for at sætte gang i denne udvikling.

Nye måder at håndtere omfattende fiberudrulninger
Ved en sammenligning af markedsindtrængningen af fiber, er Sverige og Norge de førende lande i Europa. Eltel er godt placeret inden for den nordiske telekommunikation og har opnået en førende position også i udrulningen af større fibernetværk. Eltel har udviklet et udrulningskoncept baseret på en samlet proces fra planlægning og design, til udrulning af fiber og tilhørende ydelser, og har et ønske om også at tilbyde denne ekspertise på det tyske marked. Eltels koncept kaldes Fibre Force. Eltels internationale tilstedeværelse og erfaring i at arbejde på tværs af landegrænser understøtter ressourceallokeringen til projektet med kvalificerede og et tilstrækkelig antal teknikere til det tyske marked.

Peter Uddfors - President Eltel Communication kommenterer:
”Vi er stolte af denne anerkendelse af vores kompetencer og kapacitet til at udrulle fiber i Tyskland. Med vores store erfaring, vores industrialiserede koncept og bedste praksis, som vi har udviklet under fiberudrulningen i Norden, er vi nu i stand til at vokse i Tyskland og sigter mod en markedsledende position også på dette marked”.

For yderligere information:
Ingela Ulfves
VP – Investor Relations and Group Communications
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen
Director – External Communications and Sustainability   
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – indenfor segmenterne Power, Communication og Transport & Security med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer. Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. I 2016 havde Eltel en omsætning på 1,4 mia. EUR. Det nuværende antal medarbejdere er ca. 9.500. Siden februar 2015 har Eltel være børsnoteret på Nasdaq Stockholm.