Eltel’s Fixed Communication forretning gør fremskridt inden for fiberinstallation i Norge

Eltel fokuserer på det voksende behov for optisk fiberinstallation i Europa. Virksomheden tilbyder en samlet proces for fiberudrulning baseret på 10 års erfaring med førende teleoperatører i Nordeuropa. Allerede i dag udgør fiber en vigtig del af virksomhedens Fixed Communication forretning, mens over 70% af de europæiske husstande stadig ikke har nogen fiberforbindelse. Norge spiller en vigtig rolle i denne udvikling.

Efterspørgsel efter hurtigt bredbånd
Behovet for og udbredelsen af optisk fiber er stærk i hele Europa. I løbet af 2016-2019 er det planlagt, at ca. 30 millioner husstande i EU og Norge skal være forbundet til internettet via fiberforbindelser. Teknologiske rapporter viser, at fiber er langt den mest effektive måde at downloade og uploade store mængder data. Der er behov for fiberforbindelser til at understøtte 5G-teknologi og den nye generation af digitale tjenester.
 
Eltel-løsning – gør det let for kunden
Det styrende princip for Eltel er at gøre det nemt for kunden, der ikke behøver at overbelaste sig selv med unødvendige bekymringer omkring deres projektgennemførelse. Eltel har udviklet en samlet proces for større Infranet-udrulninger; udover til fiberudrulning anvendes den også med stor succes til udrulning af intelligente målere. Konceptet er baseret på en samlet proces fra planlægning og design til udrulning af projekt og til sidst færdiginstallation af tjenesteydelsen.
For en effektiv processupport bruger Eltel de nyeste it-værktøjer til alle processens faser, herunder styring af arbejdsstyrken.  Modellen kaldes Eltel Fibre Force. Eltel har tilsluttet sig brancheorganisationen FTTH Council Europe som den første repræsentant for infranetservicebranchen.

Fiberudbygningen forventes at fortsætte flere år i Norge
Fiberudrulningerne er steget i omfang de seneste år. Stigningen i streaming af musik og film driver efterspørgslen. I de sidste seks måneder af 2016 er antallet af fiberabonnenter steget med over 100.000. Men mere end halvdelen af befolkningen mangler stadig adgang til fiberbredbånd, og det vil tage mindst fem år, før regeringens mål er nået. Dette forventes at resultere i et investeringsboom på det norske telekommunikationsmarked i hele 2017 og 2018.

Telenor, der er Eltels største partner i forbindelse med installation af fiber i Norge, investerer mere end fire milliarder norske kroner (over 400 millioner euro) i infrastruktur og serviceydelser i Norge. Telenor arbejder løbende med langsigtet forbedring, forenkling og moderniseringsprocesser samt serviceydelser, der skal opretholde deres konkurrenceevne, og søger innovative partnere, som repræsenterer ”best practice” inden for branchen i Norge samt internationalt. Telenor indgik i 2014 en femårig rammekontrakt med Eltel for 2015-2019, med henblik på at producere en aftalt årlig volumen inden for vedligeholdelse, tilslutningsmuligheder og konstruktion på definerede geografiske områder. Eltel arbejder sammen med Telenor for at optimere værdiskabelsen i disse værdikæder, og i særdeleshed for at reducere omkostningerne og leveringstiderne for fiberproduktion.

Eltels Fibre Force-enheder sikrer en mere effektiv implementering
Eltel Norge har etableret en særskilt enhed for fibernet - Fibre force - for effektivt at opbygge fiber til operatører og serviceudbydere. Den specialiserede enhed kan forsyne hele værdikæden i udviklingsfasen og den efterfølgende produktionsfase: Planlægning, implementering, drift og vedligeholdelse. I 2016 leverede Fibre Force-enheden mere end 40.000 installationer til sine kunder i Norge.
 
Ved at få øget ansvar for de store udviklingsområder, og igennem kombinerede byggeordrer på planlægning, design og implementering, kan Eltel igennem sin Fibre force enhed udnytte sin norske ressourcepulje mere effektivt, og flytte produktionsressourcer derhen, hvor der er mest behov for dem. Dette gælder både udgravning, tekniske installationer og levering til slutkunder. Målet for Eltel i 2017 er at fortsætte det nuværende høje niveau af installationer til Telenor igennem denne proaktive byggemetode.

For yderligere information:
Søren Eg Nielsen
ABU Direktør, Fixed Communication
Telefon +45 40 28 55 32 eller email: soren.eg.nielsen@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – indenfor segmenterne Power, Communication og Transport & Security med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer.Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. I 2015 havde Eltel en omsætning på 1.255 millioner EUR. Det nuværende antal medarbejdere er ca. 9.600. Siden februar 2015 har Eltel være børsnoteret på Nasdaq Stockholm.