Eltel’s Transport & Security underskriver en 16 mill. EUR aftale med Banedanmark på drift og vedligeholdelse

Eltel har underskrevet en aftale med Banedanmark på drift, support og vedligeholdelse af netværksanlæg og tekniske it-systemer. Kontrakten starter 1. oktober 2016 og løber i 5 år med option på yderligere 3 år. Den samlede værdi af kontrakten er 16 mill EUR.

Banedanmark har valgt Eltel til drift, support og vedligeholdelse af netværksanlæg og tekniske it-systemer 24/7/365. Et anlæg, som består af forskellige kommunikations- teknologier til transmission af data med tilhørende landsdækkende fiber- og kabel- anlæg samt en række tekniske it-systemer. Anlægget benyttes bl.a. til at sikre IP-kommunikationen i Banedanmarks netværk. Endelig indgår døgnovervågning fra Eltels Network Operation Center (NOC) i kontrakten. Eltel har været leverandør til Banedanmark siden 2011.

Thorbjörn Sagner, President - Eltel Aviation & Security:  
Vi er meget glade for, at Banedanmark har valgt Eltel til drift og vedligeholdelse af deres netværksanlæg og tekniske it-systemer. Det beviser den tillid, som Banedanmark har til Eltel med hensyn til vores konkurrenceevne, sikkerhed for levering, løsning og ikke mindst fleksibilitet og skalerbarhed. Vi glæder os meget til også fremadrettet at levere en smidig, effektiv og stabil drift af Banedanmarks netværksanlæg og tekniske it-systemer.
 
Kim Remmer, Sektionschef – Banedanmark:  
Vi har samarbejdet med Eltel i 5 år og har tillid til, at Eltel også i den nye kontrakt vil levere en effektiv drift. Det er vigtigt at have en samarbejdspartner, der også i usædvanlige og kritiske situationer kan levere en høj tilgængelighed og effektiv drift. Dette er med til at understøtte Banedanmarks vision om at udvikle og levere en sikker, attraktiv og effektiv jernbane.

For yderligere information:
Ingela Ulfves
VP, IR and Communications    
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen
Director, External Communications and Sustainability      
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – indenfor segmenterne Power, Communication og Transport & Security med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer.Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. I 2015 havde Eltel en omsætning på 1.255 millioner EUR. Det nuværende antal medarbejdere er ca. 9.600. Siden februar 2015 har Eltel være børsnoteret på Nasdaq Stockholm.