Eltels Fixed Communication forretningsenhed underskriver en 3-årig forlængelse af rammeaftale vedr. anlæg og drift af fibernet med TDC Group i Danmark med en estimeret værdi på ca. 370 mio. kr.

Eltel har, som partner i et konsortium med to andre virksomheder, underskrevet en 3-årig aftale om anlæg og drift af fibernet for TDC Group i Danmark. Den estimerede værdi af Eltels andel af aftalen udgør ca. 370 mio. kr.

I oktober 2011 annoncerede Eltel en outsourcingaftale for perioden 2012-2016 om anlæg, drift og vedligehold af TDC’s fibernetværk. Aftalen blev underskrevet af konsortiet Fiber & Anlæg I/S bestående af Munck Forsyningsledninger A/S, Petri & Haugsted A/S og Eltel Networks A/S.

Den fornyede og underskrevne aftale, som løber fra juli 2016 til juni 2019, vil indeholde anlæg, installation og fejlretningsservice for TDC’s erhvervs- og privatkunder i Danmark. Eltels rolle omfatter teknisk installation, planlægning, projektledelse, logistik, dokumentation og rapportering.

Optisk fiberudrulning er en hovedtrend inden for fastnetkommunikation med henblik på forøget båndbredde i netværket ved erstatning af traditionelt kobbernet med næste generations netværk. Det estimeres, at 30 millioner husholdninger i EU og Norge vil have adgang til internettet via fiberforbindelser i 2019. Eltel er den førende serviceleverandør, når det gælder fiberudrulning i de nordiske lande og har ambitioner om yderligere at styrke sin position i det eksisterende marked. Kontrakten med TDC Group i Danmark er endnu et bevis på det succesfulde koncept.

Peter Uddfors, President - Eltel Fixed Communication kommenterer:
“Eltels specialiserede optiske fiberudrulningskoncept har vist positive resultater i form af kundetilfredshed, effektivitet, kvalitet og indtjeningsevne. Den nye aftale som vores konsortium er blevet tildelt beviser, at vi sammen med vores partnere er lykkedes med den tidligere outsourcingaftale og vores resultater har levet op til TDC’s forventninger. Vi er meget glade for, at dette samarbejde er blevet bekræftet med en ny længerevarende kontrakt.

Carsten Bryder, CTO - TDC A/S kommenterer:
“TDC Group er glade for at forlænge partnerskabet med Eltel gennem kontrakten med Fiber & Anlæg I/S med det specifikke formål at øge kundetilfredsheden markant i fiberprocessen over de kommende tre år. Forbedret kundetilfredshed er et kerneelement for TDC i vores netop udmeldte 2018 strategi, og vi er overbeviste om, at denne forlængelse vil bidrage til, at vi når vores høje ambitionsniveau”.

For yderligere information:
Ingela Ulfves
VP - IR and Group Communications    
Tel: +358 40 311 3009,
ingela.ulfves@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen
Director – External Communications and Sustainability    
Tel: +358 40 311 4503,
hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – inden for segmenterne Power, Communication og Transport & Security med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer. Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. I 2015 havde Eltel en omsætning på 1.255 millioner EUR. Det nuværende antal medarbejdere er ca. 9.600. Siden februar 2015 har Eltel være børsnoteret på Nasdaq Stockholm.