Et solidt resultat for Eltel for fjerde kvartal og totalt for året

Rapport for 4. kvartal og hele 2014. En vækst i omsætningen på 8 procent for hele året 2014, 11 procent, hvis man regner i lokal valuta, hvilket er opnået ved organisk tilvækst.

Væksten var især stærk for vores Power-segment grundet investeringer i Norge og Polen samt elektrificeringsprojekt i Afrika. I Rail-segmentet opnåede vi rigtig gode resultater i alle de nordiske lande grundet nye investeringer i elektrificering og sikringsarbejde på baggrund af et politisk ønske om bedre kapacitet. Kommunikationssegmentet oplevede en stærk vækst inden for fiberudbygning og mobil roll out i Norge og Sverige, desuden er fiberudbygningen også begyndt at tage fart i Tyskland.I fjerde kvartal var der en vækstnedgang sammenlignet med væksten for hele året, da de fleste store projekter inden for Power-segmentet blev afsluttet i tredje kvartal.

Vækst i operativt EBITA til 5 procent i fjerde kvartal
Operativt EBITA blev øget i fjerde kvartal, hovedsageligt på grund af et stærkt driftsmæssigt resultat i Kommunikations-segmentet på baggrund af en stor mængde opgaver og forbedringer i effektiviteten. Operativt EBITA for hele året blev 4,9 procent.

Vigtige begivenheder i og efter 2014

  • I oktober 2014 underskrev Eltels 50%-ejede joint venture Eltel Sønnico en femårig rammeaftale med Telenor i Norge.
  • I januar 2015 underskrev Eltel en femårig rammeaftale med TeliaSonera, der omfatter områder i Norden og Baltikum. Den nye kontrakt styrker det tætte samarbejde mellem TeliaSonera og Eltel, og fornyer de aftaler om ydelser, som Eltel allerede leverer til TeliaSonera, og udvider det geografiske område til også at omfatte nye områder i Sverige.
  • Den 6. februar 2015 blev Eltel AB børsnoteret på Nasdaq Stockholm.


Axel Hjärne, CEO, kommenterer således:
- 2014 var på mange måder et gennembrudsår for Eltel. Vi kan rapportere om stærk organisk vækst for hele året. Vores overskud er løbende steget, og vores driftsresultat nåede op på 5 procent i fjerde kvartal. En af Eltels styrker, vores stærke cash flow nåede et rekordstort niveau på 89 mio. EUR. Med børsnoteringen har vi fået mulighed for at opnå en mere solid økonomisk position og har øget muligheden for også at vokse via opkøb fremover. Vores hovedfokus i fremtiden vil være at levere resultater i henhold til vores mål, så vi kan vokse, forbedre vores avance og fortsat sikre en stærk likviditetsskabelse.

Se mere i den samlede rapport for fjerde kvartal på Eltel Groups website >>

Yderligere information:
Gunilla Wikman, Head of Investor Relations tlf.: +46 72 584 3630, gunilla.wikman@eltelnetworks.se

Om Eltel AB
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – indenfor segmenterne Power, Communication og Transport & Defence med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer. Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. Eltel har ca. 8.600 medarbejdere og havde i 2014 en omsætning på 1,24 mia. EUR. Eltels aktier blev børsnoteret på Nasdaq Stockholm i februar 2015.