Eltel har underskrevet en kontrakt om opførelse af en vindmøllepark i Finland

Det finske selskab Hyötytuuli Oy har underskrevet en aftale med Eltel som hovedentreprenør til opførelse af en 33 MW vindmøllepark i Raahe i nærheden af Oulu i Finland. Projektet begynder denne sommer og vil være afsluttet i februar 2016.

Den nye vindmøllepark vil bestå af ti vindmøller med en samlet effekt på 33 MW. Hovedentreprenøren, Eltel, er ansvarlig for projektledelse af hele projektet på turnkey basis. Anlægsarbejderne omfatter følgende enheder: Infrastruktur i sin helhed, planlægning og bygning af veje, fundamenter og løfteplatforme, park og transmissionskabler og gennemførelse af transformerstation og fundamenter. Møllerne er leveret af Vestas, transformerstation og transformere af ABB.

Juha Luusua, Managing Director for Eltel Networks Oy kommenterer:
"Vi har investeret meget i vores vindenergiforretning og denne kontrakt med Suomen Hyötytuuli Oy er vigtig og et godt bevis på vores ekspertise på området. Eltels knowhow og erfaring er vist i rollen som hovedentreprenør. Vores mål er at sikre, at vores kunder får den mest omkostningseffektive og teknologisk gode løsning, som leveres til tiden. Vindmølleprojekter vil også i fremtiden spille en vigtig rolle for Eltels power-virksomhed".

Om Suomen Hyötytuuli Oy
Suomen Hyötytuuli Oy er et vindmølleproduktionsselskab, som blev grundlagt i 1998, og har store finske energiselskaber som aktionærer. Hyötytuuli driver to vindmølleparker, og den samlede årlige el-produktion fra vindmølleparkerne er på cirka 105 GWh. Dette svarer til ca. 52.500 etværelses lejligheders årlige elforbrug.
Suomen Hyötytuuli har til hensigt at udbygge vindkraften i Finland med 400 MW i løbet af de næste par år.
 
Om Eltel
Eltel er en af Europas førende udbydere af tekniske ydelser til vigtige infrastrukturnetværk – Infranet – inden for segmenterne Power, Communication og Transport & Security med aktiviteter i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland, Storbritannien og Afrika. Eltel leverer en bred vifte af ydelser, der spænder fra vedligeholdelses- og opgraderingsydelser til projektleverancer. Eltel har en bred kontraktportefølje og en loyal og voksende kundebase bestående af store netværksejere. Eltel har ca. 8.600 medarbejdere og havde i 2014 en omsætning på 1,242 mia. EUR. Eltels aktier blev børsnoteret på Nasdaq Stockholm i februar 2015.
 
For yderligere information, kontakt venligst:
Juha Luusua, President, Eltel Power Distribution
Tel. +358 40 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com