Pressemeddelelse - Stor energibesparelse i Coop ved skifte til LED-belysning

Coop vil i samarbejde med Toshiba og Eltel udskifte gamle lysstofrør til LED i Coops butikker over hele landet.

Den samlede omkostning til energi i Coop er på vej ned efter indgåelsen af aftale med Toshiba om leveringen af over 90.000 LED rør, som skal erstatte nuværende belysning i op mod 250 butikker i Coop. Den store montageopgave i butikkerne vil i hele landet blive foretaget af Eltel. Projektet forventes at være afsluttet i sommeren 2015.

  • Vi går målrettet efter at reducere vores energiforbrug i Coop. Det gør vi både for at mindske vores CO2-udledning som ansvarlig virksomhed, og for at reducere energiomkostningen i vores butikker. Derfor er det meget tilfredsstillende, at vi nu kan se frem til en betydelig besparelse på omkostningen til lys. Den samlede energireduktion svarer til 2.500 husstandes samlede energiforbrug i et helt år, oplyser Facility Manager i Coop Flemming Poulsen.

 

Coop billede


En meget stor del af Coops samlede energiforbrug skyldes højt elektricitetsforbrug til køling og opbevaring af fødevarer, men derudover er ventilation og lys i butikkerne også store energislugere. Ved indgåelse af denne aftale med Toshiba og Eltel reducerer Coop sit samlede elforbrug med næsten 5% svarende til et tocifret millionbeløb hvert år.

  • De nye LED rør fra Toshiba har meget længere holdbarhed end de nuværende lysstofrør, og derved sikrer vi butikkerne den rigtige belysning i mange år frem uden, at de skal tænke på det samtidig med, at omkostningen reduceres mærkbart. Derudover udsender LED meget mindre varme end nuværende rør, og det vil gavne indeklimaet i vores butikker for både kunder og personale. I Eltel har vi en samarbejdspartner til montageopgaven, som kender vores butikker, og det bliver en meget stor fordel i koordineringen af projektet, fortsætter Flemming Poulsen, Coop.


Samtidig med skift til LED i butikkerne har Coop målrettet sin indsats for at finde yderligere energibesparelser.

  • Der sker så stor udvikling på energisiden lige nu, og LED bliver kun det første af en række store projekter, vi vil sætte i søen. Der er meget stort potentiale i at reducere vores eksterne omkostninger i Coop – også til energi, og vi ser rigtig gode muligheder for at kaste os over flere lignende projekter i fremtiden, og det snakker vi både med Toshiba og Eltel om, slutter Flemming Poulsen.


For yderligere information kontakt :
Key Account Manager & Energivejleder ved Eltel, Michael Hansson, mobil 2463 4287