Eltel skal servicere og supportere Danmarks største enkeltstående WiFi-installation

I samarbejde med Telia skal Eltel fremadrettet servicere og vedligeholde Danmarks første WiFi-stadionløsning baseret på Ciscos innovative teknologier.

Aftalen og teknologien er på mange måder banebrydende, da den skal kunne klare et hidtil uset stort brugerpres. Det helt afgørende ved Wi-Fi-netværket er dog, at det ikke må gå ned - heller ikke, hvis 40.000 gæster på samme tid skal tage billeder og videoer ved en af Parkens mange store koncerter.
 
Det trådløse netværk er designet og bygget til at kunne klare 60.000 samtidige brugere, og det burde være rigeligt, da Parken maksimalt kan rumme 54.000 besøgende. Der er redundans hele vejen rundt - fra de to fiberforbindelser, der går ind i Parken til kontrolenheder og underkrydsfelter, hvilket er Parkens sikkerhed for, at der kan leveres den ønskede tilgængelighed og ydeevne.
 
Det er Eltels opgave at sikre, at infrastrukturen fungerer upåklageligt, også i situationer med meget stort pres.

De store udfordringer
At bygge et netværk i denne kaliber er ikke et spørgsmål om at koble nogle flere access points på eller at ændre de kanaler, der sendes på. Mange kender situationen fra eget hjem, hvor svært det kan være, at få Wi-Fi til at køre optimalt - ikke mindst når alle familiens medlemmer er koblet på på samme tid.
 
Parken er stor, og der skal være Wi-Fi i alle kroge på tribunerne, i gangene, på toiletterne og også midt på plænen, hvor man i sagens natur ikke lige kan placere et par access points. Derfor har placeringen af alle 438 access points haft stor betydning, ligesom hele redundansen naturligvis er afgørende, når først titusindvis af smartphonebrugere giver sig til at poste billeder og videooptagelser på Facebook under koncerterne og kampene i Parken.
 
Med denne opgave cementerer Eltel sin position som førende infranet-leverandør og driftspartner, der er i stand til at varetage hele forsyningskæden fra design, installation til support og vedligehold. Det bliver en fornøjelse at komme i Parken fremover, som med Eltels hjælp sikrer en unik publikumsopleve ud over det sædvanlige.
 
Yderligere information:
Christian Twete Tlf.  +45 41901918  eller
e-mail: Christian.Twete@eltelnetworks.com
Michael H. Jørgensen Tlf.  +45 52410000  eller
e-mail: Michael.H.Joergensen@eltelnetworks.com