Eltel og Sønnico Tele fortsætter med fusionsplanlægningen af deres telecomvirksomheder i Norge

Efter at have modtaget et positivt svar fra den norske konkurrencemyndighed, er Eltel Group og Umoe, ejer af Sønnico Tele AS, blevet enige om at fortsætte fusionsplanlægningen af deres respektive telecomvirksomheder inden for fastnet og mobil i Norge. Planen er at sammenlægge forretningerne Sønnico Tele og Eltels telecom i Norge i et fællesejet selskab. Det fællesejede selskab vil oprette en ny enhed med omkring 1.200 medarbejdere og en omsætning på omkring 1.500 millioner norske kroner.

Den norske teleindustri er i hastig udvikling. Teleoperatørerne undersøger forskellige muligheder for at forbedre omkostningseffektiviteten, og kræver, at deres leverandører tager større ansvar for deres andel. En øget produktionskapacitet, og en bredere geografisk dækning, vil gøre det muligt for nye selskaber at opfylde sådanne krav.

Mr. Espen Klitzing, formand for bestyrelsen i Sønnico Tele udtaler: "Det norske telemarkedet er attraktivt og avanceret, med kunder, der kræver handlekraft og høj leverancekvalitet. Ved at alliere sig vil Sønnico Tele og Eltel være godt positioneret til at tage en førende position på dette marked, til gavn for vores kunder, medarbejdere og ejere. "

Axel Hjärne, President og CEO for Eltel Group Corporations udtaler: "Vi i Eltel, ser Norge som et vigtigt marked og ønsker at sikre vores konkurrenceevne til fremtidig succes. I telecombranchen, mener vi, at en fusion med Sønnico Tele, er den mest interessante mulighed. Det vil bringe merværdi for vores kunder, medarbejdere og ejere. Sammen ville vi have en bedre geografisk dækning, et bredere ressourcefundament, og dermed bedre muligheder for at håndtere spidsbelastninger i efterspørgslen efter ydelser. For de ansatte, vil en større forretning kunne tilbyde flere muligheder for personlig udvikling. "

Den planlagte fusion vil ikke have indflydelse på Umoe eller Eltels andre forretningsområder end telecomforretningen i Norge.

Det skal bemærkes, at selskaberne fortsat vil fungere som uafhængige konkurrenter på markedet, indtil der er truffet en endelig afgørelse om fusion af telecomforretningerne i Eltel Group i Norge og Sønnico Tele AS.

For yderligere information, kontakt venligst:

Axel Hjärne, President and CEO, Eltel Group
axel.hjarne@eltelnetworks.com

Espen Klitzing, Chairman of Sønnico Tele AS
Tel.: +47 92826166 espen.klitzing@umoe.no