Eltel vinder sin største kontrakt til dato

Eltel vinder sin største kontrakt nogensinde ifm. opbygning af elnettet i Zambia. Kontrakten har en værdi på € 110 mio. og er estimeret til at tage to år at gennemføre fra begyndelsen af 2014.

Projektet består af et regional elnetværk i den nordvestlige provins af landet samt dets forbindelse til det nationale elnet.

"Vi har arbejdet i Afrika i mange år og kender markedet godt. Afrika er et af de vigtigste vækstmarkeder for Eltel, og der er et stort behov for at opbygge el-infrastrukturen i landet. Under fem procent af befolkningen syd for Sahara har adgang til elektricitet, "siger Axel Hjärne, direktør og CEO for Eltel Group.

Eltel tog førstepladsen i den udbudsproces, som omfattede andre store internationale aktører. Viceminister for minedrift, energi- og vandudvikling Charles Zulu kommenterede i afrikanske aviser: "Eltel blev valgt som den bedst evaluerede tilbudsgiver efter en åben international udbudsproces gennemført gennem offentligt udbud."

Projektet i Zambia omfatter et komplet transmissionssystem bestående af materialer og konstruktion. Den samlede længde af det færdige net vil være 880 kilometer 132kV transmissionslinje. Otte transformerstationer vil blive bygget langs den nye linje. Eltel vil forestå projektplanlægning samt føre tilsyn med udførelsen af projektet fra start til slut. Ud over Eltels eget personale fra Sverige og Zambia vil Eltel også rekruttere lokale underleverandører til bygningsarbejdet. Projektets samlede arbejdsstyrke forventes at blive omkring 1.000 personer.

Nordea og Standard Bank vil administrere en eksportkredit, der er finansieret af SEK, Svensk Eksportkredit, og garanteret af EKN. Installationsarbejdet forventes at starte i begyndelsen af ​​2014, når finansieringsaftalen er underskrevet, og de første betalinger er foretaget.

Eltel har stor erfaring med elektrificeringsprojekter i Afrika og har været aktiv på kontinentet i de seneste 30 år. Eltel har leveret mere end 30 projekter i Afrika, med flere igangværende projekter i hurtigt voksende økonomier som Zambia, Angola, Ghana, Liberia, Etiopien, Mozambique og Tanzania. Nogle af disse projekter er finansieret af Verdensbanken, Den Afrikanske Udviklingsbank og Nordic export credit institutions.

Yderligere information:
Fredrik Menander, direktør for Eltel Power Transmission
Tel. +46 8 585 37980 eller
e-mail: fredrik.menander@eltelnetworks.com