2012 blev endnu et rekordår for Eltel

Koncernens omsætning steg med 14 % til 1.149 millioner euro - Eltels konkurrencekraft styrket – indtog nye markeder som Storbritannien og vindkraft - Efterspørgslen på Eltels Infranettjenester forblev stærk - Den operationelle effektivitet yderligere boostet gennem specialisering og ”best practice”

”For andet år i træk viser Eltel en stærk organisk vækst, som resulterede i en omsætning på 1. 149 millioner euro. Takket være vores dedikerede arbejde med kunderne og gennem den fortsatte udvikling af virksomheden, har vi vundet markedsandele. Efterspørgslen på vores specialiserede infranetservices forbliver stærk, og vi ser positivt på fremtiden”, fortæller Axel Hjärne, CEO og koncernchef for Eltel Group Corporation.
Eltel oplevede endnu et stærkt år i 2012. Omsætningen nåede 1.149 millioner euro, en stigning på 13,6% sammenlignet med det foregående år (1.011). Væksten blev opnået organisk. Forretningsområderne inden for både el- og telekommunikation viste stærke tal. Den totale omsætning mellem 2010 og 2012 er øget med 34 %. Eltel service portefølje har vist sig meget modstandsdygtig over for de generelle økonomiske forhold og afspejler det voksende behov for investeringer i infrastruktur i samfundet. Antallet af ansatte ved udgangen af 2012 var 8.495 - en stigning på 5,3 % sammenlignet med det foregående år (8.064).

Stor fremgang på markedet – vigtige fremskridt inden for intern udvikling
”Som vores vækst viser, har vi været meget fremgangsrige i vores relationer med kunderne, noget som vil fortsætte med at være vigtigt også i fremtiden. Gennem en toårig aftale med TeliaSonera i Sverige sikrede vi et fortsat samarbejde med én af vores største kunder. Faktisk har vi gennem de seneste år øget vores markedsandele inden for telekommunikation. Inden for elkraftsområdet kan vi fremvise en rekordstor ordrefremgang inden for transmissionsprojekter, hvilket inkluderer nye kontrakter på forskellige markedsområder. Eltels forretningsområde ”Eldistribution” viste sit stærkeste år nogensinde og er godt positioneret i forhold til at fortsætte væksten i de kommende år”, fortsætter Axel.

Vi har brugt meget tid og mange ressourcer på vores interne udvikling gennem at dele vores ”best practices” mellem landene – og med vores kunder. Fokus for 2013 er fortsat harmonering af vores processer og udvikling af effektive metoder for måling af vores service- og leveranceniveau. Eltels tilstedeværelse på mange eurpæiske markeder gør at vores ressourcer på tværs af grænserne er godt udnyttet. Polen og de baltiske lande er vigtige kilder til konkurrencedygtige ressourcer til eksempelvis de behov som Norge, Tyskland og Storbritannien har. Sundhed- og sikkerhedsspørgsmål har været i fokus i 2012. Vi har forbedret vores processer på ledelse af vores arbejdskapital, dette vil afspejle sig i likividiteten ved udgangen af 2012.

Forventningerne for 2013 er fortsat positive
”Alt-i-alt føler vi os meget fortrøsningsfulde med hensyn til 2013. Et antal vigtige kundekontrakter er på plads, og vi kommer til at vinde nye. Vores strategiske mål er at styrke vores position som den ledende infranetvirksomhed i Europa, og vi kan se at markederne og kundernes behov støtter vores ambition. Vores medarbejdere er de mest kompetente i branchen og har den rette attitude på servicering af vores kunder”, afslutter Axel Hjärne.

For mere information
Axel Hjärne, CEO og Koncernchef 
axel.hjarne@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com