Eltel vinder kontrakt på det norske “Nødnett”

Den norske regering går videre med Public Safety Network projektet ”Nødnett.” Motorola Solutions Norge er blevet hovedleverandør og Eltel har vundet placeringen som deres underleverandør. Eltel har været implementering- og driftpartner i et lignende projekt i Sverige i flere år.

Motorola Solution (MSI) er den primære leverandør og leverandør af TETRA-teknologien. MSI overtog rollen som hovedkontrahent i februar 2012 efter Nokia Siemens Networks. Kunden er den norske regering, repræsenteret ved ”Direktoratet for nødkommunikasjon” (DNK).

Nødnett er et multi-agentur - digitalt radiokommunikationssystem - ejet af den norske stat. DNK leder udviklingen af ​​kommunikationsnetværket for nød- og offentlige sikkerhedstjenester i Norge. Netværket giver det offentlige mulighed for sikkerhedskommunikation til både politi, brandvæsen og sundhedsvæsenet i Norge.

Den landsdækkende netudrulningen er opdelt i fem geografiske faser og Eltel tildeles fase 3, som er den største fase indeholdende ca. 470 lokaliteter langs Norges vestkyst. Forud for den nye kontrakt deltog Eltel i et pilotprojekt i fase 0.

"Den vigtigste grund til at vælge Eltel er den nuværende geografiske tilstedeværelse og deres viden om de faktiske områder og steder, der skal bygges,” siger Harald Vassal, Projektdirektør for Motorola Solutions. "Der har også synergi med Eltels øvrige vedligeholdelsesaftaler, hvilket reducerer omkostningerne og forbedrer evnen til at holde en stram tidsplan. Virksomhedens størrelse og ekspertise inden for telekommunikation var også vigtige faktorer i udvælgelsen af ​​partner."

Eltel har tidligere erfaring med at gennemføre TETRA-net i et konsortium med Saab og Cassidian, der afsluttede det første nationale radiokommunikationssystem i Sverige i slutningen af ​​2010. Systemet er også kendt som Rakel og er omfattet af den svenske Swedish Civil Contingencies Agency. I august 2011 rapporterede konsortiet at de have vundet udvidelsen på drift- og vedligeholdelseskontrakten på Rakel indtil år 2015.

Yderligere information:
Dariush Rezai, direktør, Eltel Mobile Telecom Nordic
Tlf. +45 52 14 75 75, dariush.rezai@eltelnetworks.com