Eltels stærke præstationer fortsætter i tredje kvartal af 2012

Eltels resultater er fortsat stærke i 2012, og virksomheden er godt i gang med at overgå 2011. Omsætningen steg med 17 % i januar-september dette år, og udgjorde EUR 819,6 mio (699,6). Salget i tredje kvartal var 13 % højere end i 2011. Antallet af ansatte var ved udgangen af september 8.677, 8 % højere end året før.

Stærk salgsudvikling i alle kvartaler i 2012
I alle kvartaler i 2012 har Eltel oversteget salget i 2011. "Vores resultater har været ekstraordinære i betragtning af de generelle betingelser, der er for økonomien i Europa," siger Axel Hjärne, direktør og CEO for Eltel Group." På den anden side er vi nødt til at huske på, at Eltel opererer i den bedre del af de europæiske markeder som de nordiske lande, de baltiske lande, Polen og Tyskland. Sidste år havde vi et meget stærkt fjerde kvartal, og det vil være en udfordring at slå det i år. Men vores prognose er, at vi vil vise en meget god vækst samlet i 2012. Vi er overbeviste om, at vores position på markedet er blevet stærkere."

Nogle af de stærkeste aktører har været forretningsområderne: Power distribution, Mobile telecom og Fixed telecom." Alle disse enheder har klaret sig bedre, med store marginer, i forhold til 2011. Årsagen er de kontrakter, vi har underskrevet i 2011 og i begyndelsen af ​​2012 og takket være vores store tilstedeværelse på de vigtigste markeder, vores konkurrenceevne og parathed til at opfylde kundernes behov, er vi i denne situation. Også Power transmissionen har fået nye store ordrer, og deres ordrebeholdning er rekordhøj. Værd at nævne er de fire store transmissions-kontrakter med den polske netoperatør PSE, der beløber sig til EUR 110 millioner. "

Seneste kontrakter i vindkraft og TeliaSonera i Sverige
Vindkraft investeringer har vundet momentum. Eltel underskrev en konstruktionsaftale med NCC i Finland til at bygge vindmølleparker for Taaleritehdas. "Dette er kun en begyndelsen, der er mere potentiale med supplerende kontrakter." Senest har Eltel gentegnet og underskrevet en kontrakt med Statkraft SCA Vind AB i det nordlige Sverige på at bygge understationer og kabelnet. En anden kontrakt, med ejeren af ​​nettet E.ON., består af fire transformerstationer på den samme vindmøllepark. "Væksten i vedvarende energi er meget positiv for vores fremtid og Eltels spændvidde inden for mekaniske og elektriske installationer, understationer og forbindelseslinjer er perfekt til dette marked," siger Axel Hjärne.

For kun et par dage siden annoncerede Eltel en ny kontrakt med TeliaSonera i Sverige i årene 2013-2014. Rammeaftalen dækker bygge-, tilslutte- og vedligeholdelsestjenester af Telias net, og det vil vækste Eltels markedsandel i Sverige.

Stærk backlog og forberedelse til 2013
"Vores fokus er nu at sikre en god afslutning af 2012. Vores backlog er god og normalt er det sidste kvartal en travl periode for os. Indtil nu har der ikke været store nedskæringer på operatørniveau i henhold til investeringerne i Eltels markeder. Det beviser behovet for investeringer og opgraderinger af infrastrukturerne i vores samfund. Ligeledes er der et konstant behov for at opretholde funktionaliteten af ​​tjenesteydelser, om det er elektricitet, telekommunikation eller transport. Eltel har for eksempel i oktober underskrevet en femårig vedligeholdelseskontrakt med de finske jernbaner."

"Mens de grundlæggende markedsforhold på alle områder fortsat er stærk, er det en kendsgerning, at vinteren er på vej. Typisk er det, at de første tre til fire måneder viser et lavere aktivitetsniveau, og vi er nødt til at være forberedt på det. Fleksibilitet i udnyttelse af arbejdsstyrken, produktionseffektivitet herunder bedste praksis på tværs af geografi og fortsat fokus på sundhed og sikkerhed, er nogle af de centrale aktiviteter, internt, der skal til for at sikre et godt og forbedret præstationsniveau i Eltel. Vi har meget vigtige kontrakter, der skal leveres, og det er afgørende for os, at vi bibeholder tilliden som vores kunder har til os - i alle forhold" slutter Axel Hjärne.

Mere information:
Axel Hjärne, President and CEO Eltel Group
axel.hjarne@eltelnetworks.com