Elbiler tage et nyt skridt i Finland - Eltel skal bygge opladningsinfrastruktur

32 elselskaber har etableret en fælles enhed/operatør til koordinering af brugen af ladestationer i Finland. Den samlede investering anslås at beløbe sig til 1,1 mia EUR ved år 2030. Eltel har installeret de første hurtige ladestationer.

Eltel har sikret sig en førerposition i opbygning af infrastruktur på de hurtige ladestationer i Finland. Kontrakten omfatter site planlægning, installation og idriftsættelse. De største byer i Finland vil være dækket inden for de næste tre år. Et offentligt opladnings-netværk anses som nødvendigt for at motivere forbrugerne til at købe elbiler (EV).

Den fælles operatør er i færd med at udvikle en afregningsmodel, der identificerer kunden for korrekt fakturering som en del af hans / hendes elregning. En anden opgave er at fordele indtægterne korrekt mellem ejeren af ​​ladestationen og elforsyningsselskabet.

Da mængden af ​​EVT øges, er der behov for et mere effektivt opladningsnetværk. I byområdet Helsinki Nissan, har Fortum og ABC tankstationer etableret et fælles projekt mhb. på at installere 20 hurtige ladestationer.

Eltels installationsteam har stået for alt arbejdet på ladestationerne, der er beliggende ved motorvejen fra Helsinki til Turku. "Vi tog sig af site survey, planlægning og logistik af udstyr. Udover installation har vi også udført målinger, test-opladning og endelig kalibrering," siger Janne Raatikainen, udviklingschef hos Eltel Smart Grid.

Første hurtig ladestationer i byen Helsinki
Helsingin Energia, det førende elforsyningsselskab i Helsinki, har ordret installation i byen Helsinki med Eltel som partner. De nye hurtige ladestationer er åbne for offentligheden. "Vi forestod installationerne på turn-key basis. Vores ekspertise dækker alle områder, der er nødvendige for et opladningsnetværk af elbiler, " fortsætter Raatikainen.

Eltels ekspertise er internationalt anerkendt
Eltel har installeret over 100 ladestationer i de nordiske lande og Baltikum. Typiske steder er butikscentre, hoteller og i nærheden af ​​lufthavne. "Interessen for vores kompetence har været stor. Vi er blevet kontaktet af de førende bilproducenter og teknologi- og udstyrsleverandører. Vigtige forhandlinger er i gang på mange fronter. Vores ambition er at fremme væksten af ​​elektrisk trafik og også på den måde bidrage til en bæredygtig udvikling af vores samfund," slutter Janne Raatikainen.

Mere information:
Janne Raatikainen, Eltel Smart Grid, Development Director
Tel.  +358 40 3114528, janne.raatikainen@eltelnetworks.com