Eltel går ind på det ukrainske Elforsyningsmarked

Eltel har, hos den nationale ukrainske elforsyningsvirksomhed Ukrenergo, vundet to ordrer, som sammenlagt er 15 millioner euro værd. Ordrerne består i fornyelse af to højspændings-transformeranlæg i Donbas Power Grid. Projekterne er finansieret af Verdensbanken.

Eltel skal udskifte højspændingsudstyr og beskyttelse af de eksisterende 330/220 kV transformeranlæg i Chaikine og 220 kV transformeranlægget i Azovaska. Kontrakterne inkluderer design, forsyninger og idriftsættelse af udstyr, inklusive anlægsarbejdet. Arbejdet med fornyelsen vil ske i forskellige faser gennem 2012, 2013 og 2014. Efter færdiggørelsen, vil transformeranlæggene fortsætte deres drift i flere årtier.

”Vi er meget glade for at vinde disse kontrakter gennem Verdensbankens internationale udbud, hvor der var tilbudsgivere fra Vest- og Østeuropa samt Asien. Det viser med tydelighed, at vi kan være konkurrencedygtige på dette område. Vi kan se en masse muligheder i denne type af arbejde med fornyelse af transformeranlæg i verden”, siger Frederik Menander, Direktør, Eltel Transmission International.

Eltel bygger, tilslutter og vedligeholder Infranetløsninger baseret på et effektivt samspil mellem elektricitet, telecom og it. Eltel er specialister i at kombinere disse teknologier i den nye intelligente infrastruktur ved navn Infranet, som vinder mere og mere frem, og som er dedikeret til at booste den måde, vores samfund fungerer på.              

Eltel har 7.700 medarbejdere og en omsætning på 1 milliard euro. Virksomheden er fra sin nordiske base ekspanderet til de baltiske lande, Polen og Tyskland. Målsætningen er at blive den førende Infranet-servicevirksomhed i Europa. 

For mere information:
Gösta Westerlund, tel. +46 70 652 11 38, gosta.westerlund@eltelnetworks.se