Eltel ekspandere til England – fortrukken tilbudsgiver på National Grid sammen med Carillion Plc

Eltel Networks og dets britiske joint venture partner Carillion er i dag blevet udnævnt som den foretrukne tilbudsgiver ved leveringen af National Grids el-transmissionsnets opgradering i hele Storbritannien.

Eltel Networks-Carillion vil samarbejde med National Grid under en rammeaftale om at levere en del af National Grids £22 milliarder investeringsprogram indenfor el-netværket frem til år 2017, herunder renovering og opgradering af luftledninger og elmaster.

Martin Dahlgren, Chef for BU Transmission hos Eltel Networks fortæller: ”Vi er meget tilfredse med dette resultat og med at National Grid kan se den samlede værdi for vores 2 selskaber. Sammen kan vi opbygge en solid og permanent position på dette marked”

Graham Carr, Administrerende Direktør for Carillion Utility Service siger: ”Potentialet i denne aftale er enorm vigtig for os. Arbejdet på opgraderingen vil foregå i etaper fra nu og frem til 2017, så at være involveret i denne rammeaftale allerede fra starten er meget vigtig. Vi er også glade for at samarbejde med Eltel Networks, der er den førende virksomhed indenfor transmissionsløsninger i Europa.  Deres baggrund og kompetence indenfor udvikling og opbygning af transmissionsnetværk supplerer Carillions erfaring og afprøvede system indenfor denne type projektlevering.

National Grids investeringsprogram omfatter renovering, opgradering og nyopbygning af 400kV transmissionsnet i hele England og Wales.

Kontrakten begynder den 31. oktober med Eltel-Carillion Alliance, som i første omgang fokuserer på at udvikle den organisatoriske struktur.

Kort om Eltel
Eltel bygger, tilslutter og vedligeholder Infranetløsninger baseret på et effektivt samspil mellem elektricitet, telecom og it. Eltel er specialister i at kombinere disse teknologier i den nye intelligente infrastruktur ved navn Infranet, som vinder mere og mere frem, og som er dedikeret til at booste den måde vores samfund fungere på. Eltel har 7.700 medarbejdere og en omsætning på 856 millioner euro. Virksomheden er fra sin nordiske base ekspanderet til de baltiske lande, Polen og Tyskland. Målsætningen er at blive den førende infranetservice-virksomhed i Europa.

Kort om Carillion
Carillion Plc er en britisk baseret virksomhed med en omsætning på £5,1 milliarder der beskæftiger mere end 50.000 medarbejdere og operere i Storbritannien, Mellemøsten og Canada. Carillion medbringer gennem erfaring og viden fra store infrastruktur projekter og opkøb af virksomheder over 40 års erfaring indenfor udvikling og installation af HV- og EHV kabelsystemer og tilhørende transformerstation installationer.

Yderligere Information:
Martin Dahlgren, tlf. +46 70 543 54 70, martin.dahlgren@eltelnetworks.com
Rik Kendall, PR og Pressechef, Carillion Energy Services +44 (0) 191 245 8342