Eltel Networks overtager udbygningen af TDC’s fibernet

TDC overlader 1. december 2011 udbygningen af virksomhedens fibernet til konsortiet Fiber & Anlæg I/S. Hermed overgår 157 TDC-medarbejdere til konsortiets centrale spiller, Eltel Networks A/S, som bliver Danmarks største virksomhed inden for fiberinfrastruktur.

Større kundetilfredshed, kortere leveringstid og lavere driftsomkostninger er hovedformålene, når konsortiet Fiber & Anlæg I/S per 1. december 2011 overtager ansvaret for TDC’s fibernetværk, der er et af Danmarks største. Samtidig overtager Eltel Networks, der er en af de tre parter i konsortiet, 157 primært tekniske medarbejdere fra TDC. De skal – fremover i Eltel-regi – bidrage til at realisere TDC’s ambitiøse målsætninger inden for udbygningen af fibernet.

Kan mande op ved spidsbelastning
– For os er det her en rigtig stor aftale. Ved at overlade ansvaret for fibernetværket til os kan TDC fokusere på kerneforretningen, mens vi bidrager til at sikre fiberkunder hurtig installation og effektiv fejlretning, siger Sonny Nielsen, adm. direktør i Eltel Networks.

– Desuden giver aftalen en øget fleksibilitet for både TDC og os. I perioder med stor travlhed kan vi mande op med flere af vores dygtige medarbejdere. Omvendt kan de 157 nye medarbejdere også løse opgaver for andre af vores kunder, der derfor kommer til at nyde gavn af, at vi opruster stærkt på personalesiden , uddyber han.

Tradition for store samarbejder
Eltel Networks har siden etableringen i Danmark i 2005 haft som mission at udvikle intelligente infrastrukturløsninger, der munder ud i smarte, effektive løsninger for kunder og slutbrugere.

– Vi har en lang tradition for at samarbejde med førende virksomheder i Norden og det øvrige Europa om både telekommunikation og el-transmission. Og vi har desuden stor erfaring med at overtage medarbejdere fra andre virksomheder, som det sker med TDC-aftalen. Derfor er jeg sikker på, at integrationen af de nye medarbejdere vil forløbe problemfrit, siger Sonny Nielsen.

Forventer hurtig accept fra myndighederne
Ud over Eltel Networks består konsortiet Fiber & Anlæg I/S af virksomhederne Munck Forsyningsledninger og Petri & Haugsted, som udfører gravearbejdet omkring fiberinstallationerne. Inden aftalen med TDC træder i kraft 1. december 2011, skal Konkurrencemyndighederne formelt godkende konsortiet. Både TDC og Fiber & Anlæg I/S forventer, at det vil ske hurtigt og uden anmærkninger.

Yderligere information:
Michael Jørgensen, salgsdirektør i Eltel Networks A/S
T: 5241 0000 (direkte) / 8813 5000
@: mhjo@eltelnetworks.com
W: www.eltelnetworks.com