Eltels erfaring i Ghana årsag til at stor kontrakt vindes inden for national sikkerhed

Eltel har underskrevet en kontrakt med Ghanas Søfartsstyrelse på levering og installation af et Vessel Traffic Management Information System for at sikre elektronisk overvågning og kontrol af kysten i Ghana. Systemet er et teknologisk ”state-of-the-art” med radarer og meteorologiske sensorer til at levere real-time information om trafik og vejrforhold på havet til kystforvaltningen samt lette eftersøgning- og redningsaktioner i tilfælde af havsnød.

Teknologien leveres af et finsk familieejet selskab Navielektro, som har verdensførende på området, mens Eltel er førende i at gennemføre telekommunikation og nationale sikkerhedsløsninger. Hele systemet integrerer flere sub-systemer som radar-kontrol, automatisk identifikation, radio data, CCTV og område-kontrolcentre.

Udover Eltels kompetence på at drive denne slags projekter, vandt vi også kontrakten på baggrund af vores finansieringserfaring. Dette projekt er finansieret via finske fordelagtige kreditvilkår via Scheme hos Fortis Bank SA/NV - den samlede værdi for Eltel er EUR 16,6 mio.

Eltel har igennem de sidste 20 år opnået betydelig erfaring med at levere projekter til Ghana. De tidligere kontrakter har inkluderet flere elektrificeringsprojekter i forskellige dele af landet.

Ved underskrivelsesceremonien i februar 2011 konstaterede ministeren for transport, Hon. Collins Dauda, at søtransport spiller en central rolle i regeringens bestræbelser på at udvikle landets økonomi, han udtalte "som alle andre udviklingslande stammer størstedelen af ​​Ghanas industri- og forbrugsgoder overvejende fra den internationale samhandel ad søvejen."

Yderligere oplysninger:
Mr. Antti Lassila, direktør, Eksport Finland
Tlf. + 358 40 311 4583, antti.lassila@eltelnetworks.com