Eltel sikrer sig vigtigt arbejde inden for det svenske elforsyningsmarked

Svenska Kraftnät har tildelt Eltel Transmission i Sverige kontrakter til en værdi af EUR 16 millioner for opbygning af to sektioner af 400 kV-linjer Stackbo-Hamra CL33.

Kontrakterne er baseret på turnkey leverance af materialer, anlægsarbejde og byggeri. Projektet består af to geografiske dele af 400 kV-linjen CL33 som forbinder Hamra og Stackbo transformerstationerne. Den samlede længde af disse sektioner er 30 km.

Projektet blev vundet i en international konkurrence, og beviser at Eltel godt kan holde sin konkurrencemæssige position på det svenske elforsyningsmarked. Den samlede værdi af de to kontrakter er ca. EUR 16 mio.

Linjen, der skal bygges, er beliggende i den østlige del af Sverige i nærheden af ​​de to byer Uppsala og Gävle. Linjen går via de følsomme ”Natura 2000” miljøbeskyttede områder og krydser den store flod Dalälven med tårne, ​​der bliver placeret på flere øer i floden.

Arbejdet påbegyndes i efteråret med opførelse af fundamenter og tilkørselsveje. Udførelsen af de store linjer vil finde sted i løbet af sommeren 2012, hvor den gamle linje vil blive erstattet af den nye linje. Opfyldelse af målet omkring nedetid er af afgørende betydning i kontrakten. Den nye linje skal være strømførende i august 2012.

Ved gennemførelsen af ​​ovennævnte projekt sætter Eltel sit hold på tværs af landende og benytter ressourcer både fra de svenske og polske Transmissions enheder.

Yderligere oplysninger:
Markus Olsson, tel. +46 8 585 37 994, markus.olsson@eltelnetworks.com