Eltel kører i el-biler – som de første i Norden

Eltel er igen kommet førstepladsen i Norden – denne gang har vi som de første købt en el-bil, som benyttes i virksomhedens daglige drift og services inden for infranet. Bilen repræsenterer en ny generation af elkøretøjer, som ikke udleder CO2.

Bilen, som er købt i Finland, er den første af sin slags i Eltels bilflåde i hele koncernen, som samlet tæller 4500 biler. Som infranetleverandør er Eltel sammen med sine samarbejdspartnere påbegyndt planlægning, anlæg og vedligeholdelse af opladningsnet til el-biler. Eltel har deltaget i udviklingen af den nye infrastruktur i Finland, fx sammen med Fortum. I kraft af sin position som en fremtrædende samarbejdspartner inden for anlæg, installation og vedligeholdelse af el-netværk, har Eltel en omfattende erfaring.  

Biler er en essentiel del af at bygge og servicere infranet. Netværkene er placeret både i by- og landområder, og en effektiv transport til og fra sites er en vigtig del af den daglige rutine.

Koncernens bilpolitik tager hensyn til omkostningseffektivitet, miljøet og teknikernes sidderhed. Eltel er en af de førende brugere af mobile workforce management systemer i Europa. Dette er et meget vigtigt redskab til at kunne optimere rejsetid, planlægning af rute og som følge deraf udledning af CO2. Alle biler er udstyret med navigator og GPS lokaliseringsudstyr. Med dette udstyr er det muligt at overvåge bilernes reelle køretid.

Det moderne system giver også værdifuld information, så man kan køre mere økonomisk.

"Eltel vælger bilerne, som tjener formålet. Udover påvirkning af miljøet, er andre kriterier pålidelighed og sikkerhed. Den nye el-bil, Peugeot iOn, vil blive benyttet i Helsinki-området, hovedsagligt i Fortum projekter. Bilens kørselskapacitet mht. afstand passer fint til formålet. Bilen kan køre ca. 120 km på en fuld oplpadning”, siger Juha Miettinen, Fleet Manager I Eltel, Finland.

Eltel deltager også i EVAG-projektet i Finland. Formålet er at fremme el-kørsel i Helsinki- og Lahti-områderne, som en del af Helsinki World Design Capital 2012 event´en. "Eltels tiltag er at fremme trafik med lav CO2 udledning i Finland", fortæller Juha Luusua, Direktør i Eltel Networks, Finland.

Yderligere information:
Janne Raatikainen, Direktør, Eltel Smart Grid
Tel. +358 40 311 4528, janne.raatikainen@eltelnetworks.com