Eltel styrker sin position inden for vedvarende energi

Eltel Estland har vundet en ny kontrakt hos Winwind Estonia om etablering af vindmøller til 4 Energia´s vindmøllepark. Projektet omfatter opførelse af vindmøller samt mekanisk og elektrisk installation af seks 3 MW vindmøller til et projekt, som hedder Aseri, og som ligger tæt på Rakvere 120 km øst for Tallinn. Hele vindmølleparken forventes at kunne producere 75000 Mega Watt timer i vindenergi, når den er færdiggjort.

Vindenergi er et af Eltels specialistområder. Eltels omfattende erfaring inden for el-projekter og –installationer gør os til én af de mest interessante samarbejdspartnere inden for vindenergiprojekter. Én af udfordringerne ved disse projekter er vindmøllernes enorme størrelse. I Aseri-projektet er afstanden fra midten af møllevingerne til jorden, 100 meter. Vindmøllens samlede vægt udgør 180 tons.

Aseri-projektet er det andet projektet, som Eltel Estland har vundet inden for kort tid. Det første projekt var et lignende projekt, som hed Aulepa II, og blev udført i januar i år.

Eltel er den førende leverandør af infranet services i Estland. Virksomheden blev etableret på det estiske marked, da man i 2003 outsourcede Connecto, som var et datterselskab af Eesti Telefon. I 2008 blev Eltel udvidet med el-sektoren, da man overtog Siemens Electroservices. I dag beskæftiger Eltel 500 infranet-medarbejdere  i Estland.

Yderligere information:
Pasi Tammivaara, Business Development Manager, Eltel Wind Power
Tel. +358 40 311 3767, pasi.tammivaara@eltelnetworks.com