Eltel indgår flercifret millionkontrakt med Fingrid

Eltel indgår flercifret millionkontrakt med Fingrid om udskiftning af 1100 km jordkabler til deres 400 kV transmissionsforbindelser

Eltels transmissionsdivision i Finland og Fingrid har den 26. april 2011 indgået kontrakt om udskiftning af jordkabler til Fingrids 400 kV forbindelse i løbet af 2011-2012.

Kontrakten omfatter udskiftning af 1100 km jordkabler, hvoraf 400 km er optisk jord kabler (OPGW). Disse 5 ledninger er en del af en vital indbyrdes forbindelse mellem Finland og Sverige, og er placeret i det nordlige Finland. Det er af altafgørende betydning, at kravet i kontrakten til udfaldstiden opfyldes. Under udfaldstiden vil det kabel, som der arbejdes på, være ude af drift.  

Behovet for udskiftning af gamle jordkabler, som er lavet af stål, stammer fra behovet for at begrænse farlig spænding tæt på kablerne. Den nye jordkabeltype er lavet af stål, som er forstærket med aluminiumslegering.  Brugen af OPGW kabler til visse sektioner skyldes behovet for en forbedring af kommunikationslinier.

"Den nye kontrakt med Fingrid bliver det tredje projekt vedr. udskiftning af jordkabler, som Eltels transmissionsafdeling vinder. I de to foregående projekter blev alle udfaldstider overholdt. Kunden var ligeledes meget tilfreds med de leverede materialers høje kvalitet og vores arbejdsgang. I det seneste projekt scorede Eltel 26 point ud af 29 mulige i Fingrids eget bedømmelsessystem, hvilket klassificerer Eltel som “5 stjernet” entreprenør, udtaler Tapio Leskinen, Direktør i Eltels transmissionsdivision.

Den totale længde af udskiftede jordkabler vil efter dette projekt være på 2350 km, hvoraf ca. 600 km er OPGW kabler. Én sektion på 24 km er blevet udskiftet på en strømløs ledning, samtidig med at alle kontraktbetingelserne blev opfyldt, idet man anvendte spændkraft og nødstrøm til ledningskrydsninger.   

I forbindelse med udførelsen af de ovennævnte projekter, anvender Eltel ressourcer på tværs af grænserne, idet man benytter ressourcer fra både de finske og polske transmissionsdivisioner.  

Yderligere information:
Tapio Leskinen, tlf. +358 40 311 3316, tapio.leskinen@eltelnetworks.com