Eltel styrker sin position på markedet for intelligente målere og udnævner Jonas Vestin som direktør for området

Efter en succesrig start forbereder den markedsførende virksomhed inden for intelligente målere, Eltel, sit næste træk. Jonas Vestin fra Oracle er blevet udnævnt til administrerende direktør for Eltels forretningsenhed for intelligente målere. Han vil fortsætte den succesrige udvidelse af nye markeder.

Eltel har en anerkendt position som den førende markedsleder i Nordeuropa inden for implementering af intelligente målersystemer, som også kaldes AMM eller AMR. Virksomhedens historie tæller installation af 3 millioner målerpunkter  i Finland og Sverige for Vattenfall og E.ON allerede i 2006.

I årene 2007-09 tog Eltel den førende markedsposition i Danmark som hovedentreprenør hos SEAS, Energi Midt og NRGI. Pt. er Eltel i færd med opstarten af et projekt vedr. installation af 500.000 målere for Fortum i Finland. Eltel i Danmark har netop her i marts i år underskrevet en ny kontrakt  som hovedentreprenør med NRGI på yderligere 150.000 målerpunkter, baseret på Echelons teknologi.  

Det er med stor glæde, at Eltel kan meddele, at Jonas Vestin starter i Eltel den 1. april 2011. Forinden har Jonas haft en imponerende karriere hos Oracle, hvor han har haft flere forskellige stillinger lige fra dataadministration og systemintegration til projektledelse, og tilsidst ledende salgschefstillinger i Sverige, EMEA og England.  

“Jeg glæder mig meget til at starte i Eltel. Den samlede energibranche er på et kritisk stadie af forandring i en ny og dynamisk verden. Intelligente målersystemer vil være ét af hovedværktøjerne, der vil muliggøre en sådan forandring. Eltel har en fordel som pionér inden for intelligente målere. En fordel som vil løfte Eltel som nøglespiller også i fremtiden. Jeg ser frem til at bidrage positivt til Eltels resultater i min nye stilling”, udtaler Jonas om hans nye udfordring.  

Sonny Nielsen, som med succes har ledet AMM forretningen i Eltel, er nu på vej til nye udfordringer efter at han i januar 2011 blev udnævnt til direktør for Eltels internationale Mobile forretning. Under forretningsenheden er også Eltels Enterprise forretning placeret. Udover det nye ansvarsområde, fortsætter Sonny også som adm. direktør for Eltel i Danmark.

“Implementeringen af løsninger inden for intelligente målere på europæisk niveau, har kun taget sine første skridt, og flere nye store projekter er under udvikling. En styrkelse af de ledende kræfter i Eltel vil blive en vigtig tilføjelse til det allerede etablerede AMM team, idet Eltel er på udkig efter yderligere vækst på nye markeder. Det er en vigtig gevinst for Eltel, at Jonas kommer til med hans stærke baggrund inden for international virksomhed, IT og komplekse systemintegrationer, og det vil have stor betydning for Eltels evne til at vinde flere fremtidige projekter, udtaler Axel Hjärne, adm. koncerndirektør.

For mere information
Axel Hjärne, CEO, Eltel Group Corporation