Eltel får ny Smart Grid kontrakt i hus hos NRGi i Danmark

Nyt avanceret målerprojekt går til Eltel Networks, som med den nye kontrakt nu har over 60 % af det danske marked, og dermed er den førende på området. Udrulning af projektet vil vare 18 måneder

Det fjerde største forsyningsselskab i Danmark, NRGI, har valgt Eltel til at implementere ”smart grid” (intelligent net) systemet  Networked Energy Services (NES) i hele NRGI´s serviceområde. Systemet omfatter Echelon software til registrering, overvågning og kontrol af lavspændingsnettet samt intelligente målere til 150.000 husstande og virksomheder. Med denne seneste kontrakt har Eltel, hvis samarbejdspartner på området er Echelon Corporation, sikret sig mere end 60 % af den danske markedsandel inden for avancerede målersystemer. Baseret på teknologi fra Echelon kommer Eltel dermed i den førende position på markedet. 

“Hos NRGI er det vores mission at anvende innovative og holdbare løsninger for at have et af de stærkeste brands i energibranchen, og vi bestræber os på at give vores kunder værktøjer, så de kan tage aktivt del i denne mission. Eltel skilte sig ud fra andre valg, da de kan hjælpe os til at opnå disse mål,” udtaler Søren Sørensen, Administrerende Direktør i NRGi. “Vi gør fortsat vores kunder glade med den pålidelighed og ydeevne, som vi oplever at det fleksible NES system kan tilbyde. Dertil kommer de værdifulde funktioner, som fx automatisk topologi styring, registrering af strømkvalitet samt energibesparende produkter, som vi kan introducere i hjemmene. Med NES systemet implementerer vi i højere grad en “smart grid” løsning, som kan udvides, end blot intelligente målere.” 

I 2008 vandt Eltel udrulningen af 50.000 målere med NES systemet i den sydlige del af NGRI´s distributionsnetværk. Udrulningen af dette første system blev stort set færdiggjort i 2010.

Eltels NES ”smart grid” infrastruktur består af web services baseret på et operativt netværkssystem, som arbejder sammen med en række meget integrerede og avancerede elektroniske elmålere og andre ”smart grid” enheder via en IP netværksinfrastruktur.   I modsætning til målersystemer med en dertil indrettet radio pr. målepunkt, gør NES systemet det muligt for flere enheder at dele en enkelt IP-forbindelse ved hjælp af Open Smart Grid Protocol (OSGP) og Echelon's gennemtestede standard-baserede netværksteknologi. Dette reducerer omkostningerne pr. målepunkt, således at systemet let og omkostningseffektivt kan indarbejde ny netværksteknologi inden for store områder i systemets levetid. Echelon’s åbne systembrugerflader bevirker at systemet kan udvides, tilpasses og skræddersyes til forsyningsselskabernes behov på en omkostningseffektiv måde, i dag såvel som i fremtiden.

For mere information:
Per Jørgensen, Salgsdirektør
Tel. +45 2077 4100
per.joergensen@eltelnetworks.com