Eltel fortsætter sin succes med fiber-projekter i Litauen

Eltel's anden kontrakt med at etablere fiberdækning i det litauiske RAIN projekt vil bringe bredbåndsadgang til landdistrikterne og sikre en pæn ordrebeholdning for de næste 2 år.

Den anden fase af byggeprojektet RAIN-2 (Rural Area Information Technology Broadband Network) er i færd med en vellykket implementering i Litauen. Som én af hovedkontrahenterne af RAIN fortsætter Eltel fiberinstallationerne, der startede for tre år tilbage.

I første fase blev fiberoptiske kabellinjer ført til regionale kommuner, institutioner i den offentlige sektor, virksomheder og boligområder.
Målet med RAIN-2 projektet er at give folk, den offentlige sektor, virksomheder i mindre byer og landsbyer mulighed for at bruge internettjenester, så alle indbyggere i Litauen kan bruge den moderne informations- og kommunikationsteknologi. Når RAIN-2-projektet er gennemført, vil 98 % af indbyggerne, den offentlige sektor og institutioner i landdistrikter i Litauen have en mulighed for at bruge bredbåndstjenester. RAIN-projektet er primært finansieret af midler fra Den Europæiske Union.

"Det faktum, at vi er en af de vigtigste kontrahenter af RAIN-projektet viser, at Eltel i Litauen er en af de bedste virksomheder til at levere tjenesteydelser inden for dette felt. Dette projekt gør, at vi føler os stærkere, i denne ellers svære tid med økonomiske problemer, såvel som det
sikrer os en god ordrebeholdning de næste to år. Det er også flot, at Eltel kan bidrage til skabelsen af det moderne og avancerede Litauen og reducere opsplitningen mellem byer og landdistrikter hvor, indtil nu, kun ganske få af indbyggerne i landdistrikterne, haft god internet adgang, "siger Hr. Ramunas Bendikas, administrerende direktør for Eltel Networks Litauen.

Eltel Networks kom til Litauen da Lietuvos Telekomas, forgængeren for nutidens TEO, outsourcede sit datterselskab Comliet til Eltel i 2005.
Fokus i den outsourcede virksomhed var byggeaktiviteter af det faste telenet. Eltel beskæftiger i dag tæt ved 300 medarbejdere i Litauen, og har gennemført mange projekter på både fastnet og mobilitet i de seneste år. Den litauiske virksomhed har også deltaget i Eltel's leveranceprojekter i f.eks. både Norge, Danmark og Tyskland.

Mere information:
Ramūnas Bendikas, administrerende direktør for Eltel Networks Lithuania
ramunas.bendikas@eltelnetworks.com
,
tel. +370 5 2131221