Pressemeddelelse: Echelon’s intelligente netværkssystem runder måler nr. 2 mio.

I dag meddelte Echelon Corporation (NASDAQ: ELON), at de nu har rundet afsendelsen af 2 mio. intelligente målere. Målerne bliver en del af det intelligente målernetværk, som pt. er ved at blive installeret af Eltel Networks A/S for det danske forsyningsselskab SEAS-NVE. Målerprojektet er Danmarks største med ca. 390.000 intelligente målere. Udmeldingen skete i dag på ” the 2010 Smart Metering Scandinavia event” i København, Danmark. [http://copenhagen2010.smartmetering.eu/]

“Danmark er kendt for at tage teknologi til sig, som fremmer energi-effektiviteten. Danmark er verdensførende producent af vind-energi, og nu er vi i gang med at bygge et intelligent netværk, så vi bedre kan anvende og spare på energien, og yde nye services til vores kunder”, udtaler Peter Iversen, Teknologichef hos SEAS-NVE. “Vores intelligente målerprojekt anvender verdensomspændende topteknologier, herunder Echelon’s NES system, som opfylder Danmarks behov nu og i fremtiden, lige fra opladning af el-biler til automatiserede behovs- og tilbagemeldingsprogrammer og tidstariffer, alt imens kundeservicen forbedres.”.

“Vi har vundet mange projekter vedr. installation af intelligente målere i Norden, som omfatter Echelon´s enormt funktionelle NES software, og som gør Echelon´s NES system til valg nr. 1, når det drejer sig om intelligente målersystemer i regionen. NES systemet tilbyder forsyningsselskaberne en højt skalerbar, fremtidssikret løsning, som forøger kundeservicen og energibesparingsprogrammer, og reducerer driftsomkostninger over hele linjen. Vi er sikre på, at vi tilbyder forsyningsselskaberne den bedst mulige løsning, når vi foreslår NES systemet”, udtaler Sonny Nielsen, Administrerende Direktør i Eltel, Danmark. 

“Vi er meget glade for denne betydningsfulde milepæl for SEAS-NVE og Danmark. Vi ser frem til en ny æra af energibevidsthed og effektivisering, med fremsynede energiselskaber som SEAS-NVE i front. Ydermere er vi glade for den potentielle vækst, som ligger på det intelligente målermarked det næste år,” siger Michael Anderson, Echelon’s vicedirektør for NES Salg og Markedsudviklingsafdeling. “Vi tror på, at forsyningsselskaber vil vælge vores NES løsning, fordi den er ekstremt nøjagtig og pålidelig, og de kan være sikre på, at de træffer den bedste, langsigtede beslutning om netværkskontrol af deres intelligente målersystem.”

Echelon’s NES system udruller intelligens i det eksisterende net for at gøre det hurtigere og tilpasse det til fremtidige udvidelser, nye behov og gøre det i stand til at leve op til ny lovgivning. Fordi NES systemet er en komplet, avanceret målerinfrastruktur, og ikke kun med kommunikerende målere, ligger det som fundamentet for udvidelser af nettet, som foretages af forsyningsselskabet eller andre tredje parter. Fx annoncerede Panasonic Europe for nyligt et samarbejde med SEAS-NVE om opstart af et pilotprojekt vedr. et intelligent energistyringssystem, som vil bane vejen for fremtidens miljøvenlige husstande i Europa. [http://panasonic.co.jp/corp/news/official.data/data.dir/en091125-2/en091125-2.html]

Den intelligente NES målerinfrastruktur muliggør et højt skalerbart, multi-funktionelt og integreret system med avancerede, elektroniske el-målere, som tilgås via web-baserede tjenester på netværkets operativsystem over en IP netværksinfrastruktur. Echelon’s teknologi anvendes af forsyningsselskaber over hele verden, som fx Østrig, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Holland, Rusland, Sverige, Schweiz, USA og andre lande. For yderligere information om Echelon’s NES System – besøg Echelon´s hjemmeside www.echelon.com/nes.

Om projektet
I 2008 tildelte det danske forsyningsselskab SEAS-NVE et avanceret måler infrastruktur projekt til Eltel Networks, som er samarbejdspartner med Echelon Networked Energy Services (NES). Målerprojektet omfatter desuden målerdata management systemet (MDMS) og software-værktøjer fra NES VAR partner Görlitz AG. Eltel vil have installeret den avancerede NES måler infrastruktur hos næsten 400.000 SEAS-NVE kunder inden udgangen af 2011.  
- Man kan finde mere information på
http://www.echelon.com/company/press/2008/seas-nve.htm .

Om SEAS-NVE
SEAS-NVE er Danmarks største forbruger-ejede energiselskab. Selskabets kerneforretning er levering af energi- og kommunikationsydelser til kunder i Danmark, og de primære leverancer er energi-produkter, rådgivning og drift af nettet.
- Man kan finde mere information om SEAS-NVE på
http://www.seas-nve.dk.

Om Eltel Networks
Med hovedsæde i Helsinki, Finland, har Eltel Networks som InfraNet Company ™ i Europa, specialiseret sig i opførelse, vedligeholdelse og opgradering af el-og telenet. Koncernen har med sine 8.500 ansatte aktiviteter i Norden, Polen, Baltikum og Tyskland.
- Man kan finde mere information om Eltel på
http://www.eltelnetworks.com.

Om Görlitz AG
Görlitz er en af de førende virksomheder på det europæiske marked med udstyr og systemer til energidatahåndtering og datatjenester. Mere end 800 europæiske forsyningsselskaber og industrikunder har installeret systemer og udstyr fra Görlitz. 
- Man kan finde mere information om Görlitz på
http://www.goerlitz.com.

Om Echelon Corporation
Echelon Corporation (NASDAQ: Elon) er førende inden for den verdensomfattende omdannelse af el-nettet til et intelligent og kommunikerende energi-netværk, der forbinder forsyningsselskaberne med deres kunder, og som muliggør etablering af netværk mellem målere, og samtidig udstyrer kunderne med energibevidste husstande og virksomheder, som reagerer på forholdene på netværket. Echelon's
NES System – rygraden i det intelligente net - anvendes af forsyningsselskaber til at erstatte eksisterende stand-alone elmålere med et netværk, som er åbent, billigt, pålideligt og gennemtestet. NES Systemet hjælper forsyningsselskaber til at konkurrere mere effektivt, reducere driftsomkostninger, yde udvidede tjenester og hjælpe energiforbrugerne med at styre og reducere det samlede energiforbrug. Echelon's LonWorks® infrastruktur produkter udvider det intelligente net, og forsyner millionvis af målere med el, som anvendes af tusindvis af virksomheder, og som forbinder dem til hinanden, til el-nettet og til internettet.   LonWorks baserede produkter arbejder sammen for at overvåge og spare energi, sænke omkostningerne, forbedre produktiviteten, servicen, kvaliteten, sikkerheden og fordelene ved netværk inden for forsynings-, kommunal-, byggeri-, industri-, transport- og husstandsområdet.
- Man kan finde mere information om Echelon på
http://www.echelon.com.