Mød Sofie Dittmer, lærling

Sofie Dittmer er startet som lærling i Eltel Danmark. Her kan du læse lidt om hendes start, og hvad hun indtil videre har arbejdet med.

Hej Sofie. Kan du fortælle mig lidt om det, du laver?

”Jeg er lærling i Eltel, og jeg har egentlig kun været her i et par uger. Lige nu er jeg i afdelingen der hedder Power, hvor vi arbejder med elektricitet, og jeg har primært arbejdet med opsætning af LED lamper i København.

Jeg har gode kollegaer, der forklarer mig, hvordan tingene hænger sammen. Jeg får prøvet en masse, og jeg sidder ikke bare og kigger på. Det er vigtigt for mig at arbejde med mine hænder og være i gang – jeg skal ikke sidde foran en computer hele dagen. Derfor har det været en god start i Eltel, for jeg har i hvert fald ikke siddet stille.”

Jeg ved, at du blev tilbudt lærlingeplads andre steder – hvorfor valgte du Eltel?

”Én af grundene var, da Christina Have fra HR i Eltel kontaktede mig. Jeg havde holdt et oplæg på TEC Frederiksberg, som hun havde hørt. Hun nævnte at Eltel stiller høje krav til lærlinge, hvilket fangede min interesse. Hvis jeg skal bruge 4 år på at uddanne mig, så skal jeg også udvikle mig. Jeg skal kunne bruge de ting, jeg lærer i praksis.

Efterfølgende var jeg til møde med Christina og Kim Hemmingsen, der er chef i afdelingen Build. De fortalte mig, at de troede på mig og mit potentiale, hvilket var enormt motiverende. De er jo eksperterne her, og hvis de tror jeg kan klare det, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg kan.

Jeg valgte også Eltel, fordi der er rigtig gode fremtidsudsigter her. Eltel er jo vigtig for, at samfundet kan køre rundt - vi arbejder jo med elektricitet og fiber og meget andet, så mulighederne er mange.”

Hvordan har dit forløb været indtil videre – med henblik på arbejdsopgaver og dine kollegaer?

”Indtil videre har jeg arbejdet med opsætning af lamper, hvor vi piller gamle lamper ned, og sætter nye LED lamper op. Det har været en god start, for det er stille og roligt.

Jeg bliver også respekteret på lige fod med alle andre, og det sætter jeg stor pris på. Jeg bliver ikke bare sat til alt slæbearbejdet, bare fordi jeg er den senest ankomne og lærling – jeg bliver undervist og lært op.” 

Hvad er dine planer for fremtiden?

”Jeg har valgt den her branche, fordi jeg synes det er spændende og jeg ser en fremtid i den – samfundet har jo brug for internet og elektricitet.

Jeg går også op i at udvikle mig – jeg vil gerne lære. Lige nu prøver jeg nogle nye felter af, og så skal jeg rundt i Eltel og lære en masse om de spændende områder, der er. Indtil videre har det været rigtig interessant at være i Eltel, og jeg ser klart en fremtid inden for det her felt. Det er derfor jeg uddanner mig her.”  

Kontaktperson

Tommy Heine Bentsen

Forretningsområdechef, Power
+45 88 13 50 00 tommy.heine.bentsen@eltelnetworks.com