Mød Jan Schønberg, lærling

Jan Schønberg arbejder som voksenlærling i Eltel. Hvad laver man egentlig som voksenlærling og hvordan Eltel er som arbejdsplads?

Hej Jan. Hvor længe har du været lærling i Eltel?

”Jeg startede som lærling i april 2020, så jeg har været lærling i et halv år – sådan cirka.

Jeg har faktisk været i Eltel før. Jeg arbejdede på et målerprojekt for et par år siden og så et andet projekt for mange år tilbage. Jeg stoppede så fordi projekterne løb ud. Så nu forsøger jeg mig med en uddannelse – jeg kan godt lide at arbejde i Eltel, og derfor har jeg valgt at være lærling her.”

Hvad har du arbejdet med indtil videre?

”Jeg har kun været i Power (forretningsområde i Eltel). Så jeg har indtil videre arbejdet i LED-projektet, hvor vi kører ud og skifter lamper i bygninger for Københavns Kommune.

På et tidspunkt bliver jeg sendt videre til en anden afdeling, men det bliver nok først efter mit andet skoleforløb. Jeg skal starte i skole igen i starten af 2021, og så rykker jeg nok over i en ny afdeling efter og får prøvet noget nyt. Jeg vil rigtig gerne arbejde med de lidt større kabler – blandt andet kabelkasser og forsyningskabler. Det synes jeg er sjovt.”

Hvad synes du om at være i Eltel?

Det er tredje gang, jeg vender tilbage hertil, så jeg er ret glad for at arbejde i Eltel. Kollegaerne er gode og søde, og jeg kender jo mange af dem fra målerprojektet – så jeg har arbejdet sammen med en del af dem før.

Når vi er ude og arbejde får jeg lov til at prøve en del, og jeg kan spørge om hjælp, når jeg har brug for det. Det kan jeg godt lide.”  

Hvorfor har du valgt at blive lærling?

”Jeg er lærling, fordi jeg gerne vil have en uddannelse – en del har opfodret mig og sagt: lærling lærling lærling – du skal i gang! Så nu er jeg i gang. Jeg har ikke gået i skole siden folkeskolen, så det er lidt udfordrende at sidde stille, når jeg er i skole, for jeg har meget krudt i røven. Jeg synes det er sjovest at lave noget med hænderne.

Så der er flere ting, der taler for at blive faglært.”

Hvad er dine planer for fremtiden?

”Om tre år er jeg færdig. Jeg vil gerne blive i Eltel og arbejde. Jeg har stadig nogle ting jeg skal prøve af i Eltel og finde ud af, hvad for et område, der passer til mig. Som sagt så kan jeg godt lide at arbejde med store kabler – men jeg glæder mig også til at prøve en masse nyt.”

Kontaktperson

Tommy Heine Bentsen

Forretningsområdechef, Power
+45 88 13 50 00 tommy.heine.bentsen@eltelnetworks.com