Eltel installerer unik dataløsning i Parken - første af sin slags i Europa

Eltel har nu lagt sidste hånd på installationen af godt 150 såkaldte Cisco Stadion-Access Points i Parken for Global Connect. Løsningen der tilsammen udgør enhederne kommer til at sikre WiFi-dækning for samtlige tilskuere på hele station til både sportsarrangementer og koncerter – også når der er fuldt hus, som ved Coldplay koncerten i sidste uge. En sådan løsning er ikke før set på noget station i Europa og kommer igen i spil ved Bruce Springsteen koncerterne tirsdag og torsdag i denne uge.

Hos Eltel har man de sidste mange måneder installeret Cisco’s Stadium Access Points i Parken for Global Connect. Det er på mange måder en unik opgave. Ikke kun fordi det kræver ekspertise at installere de store Access Points oppe under taget på tribunerne, men også af den årsag, at der ikke findes en lignende løsning i denne størrelsesorden på noget andet stadion i Europa. Efter sigende skulle flere europæiske stadions ønske at følge i Parkens fodspor og gøre brug af lignende WiFi løsninger.

En sikring af WiFi-netværket på stadion

Cisco’ Stadium Access Points er markant større end de almindelig AP’ere, som hidtil har været installeret for at sikre WiFi-netværk og data for de besøgende i Parken. Dækningen bliver sektionsinddelt, så uanset om du står øverst eller nederst på tribunerne, vil der være stabil WiFi-dækning.

”For Eltel er det her helt klart et præstigeprojekt, da der er tale om vores national stadion, samt at det er noget udstyr, som jeg godt tør sige, at vi er de første i Europa, som får lov til at installere og teste, som en stadion-løsning. Hver enkelt AP-installation oppe under tribunerne er stort set unikke og kræver, at vores teknikere tænker ud af boksen og finder de rette løsninger. Det siger lidt om vores tekniker-stab, at installationen er gået så glat, som den er.”
- Sebastian Højlund Zacho, Teamleder i Infrastruktur Øst.

Med installationen er der ligeledes blevet opsat nye og specialdesignede rackskabe, der skal håndtere datasignalerne, og som samtidig skal kunne tåle lidt af hvert i forhold til vejrforhold. Hertil er disse blevet modificeret til at kunne klare både varme og kulde, da disse står ude hele året.

Et stort fokus på sikkerhed

Under hele projektet har der været et stort fokus på sikkerhed. Da arbejdet er udført i meget store højder oppe under tribunerne, med lifte og stilladser, har der både været faldsikring, afspærring af hele tribuner og meget andet, der har understøttet at teknikerne er kommet sikkert gennem arbejdsdagen.
Grundet det gode samarbejde kigger Eltel ind i flere præstige projekter med Global Connect i fremtiden.

For yderligere information, kontakt:

Mark Sørensen, Kommunikations- og presseansvarlig, Eltel Danmark Tel: +45 2753 9466, mark.sorensen@eltelnetworks.com

Om Eltel

Eltel er en førende serviceudbyder af kritisk infrastruktur, der muliggør vedvarende energi og højtydende kommunikationsnetværk. Eltel designer, planlægger, bygger og sikrer driften af netværk for en mere bæredygtig og forbundet verden i dag og for fremtidige generationer. I alt har vi ca. 5.000 medarbejdere, og i 2022 var den årlige omsætning på EUR 823,6 mio. Hovedkontoret ligger i Sverige, og Eltels aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2015. Læs mere på www.eltelnetworks.com.