Eltel har indgået stor højspændingskontrakt i Finland

Eltel og Fingrid har indgået en aftale om etablering af Pyhänselkä-Siikajoki 400 kV højspændingslinie i det vestlige Finland.

Den nye højspændingslinie er en del af Fingrid's investeringsplaner for 400 kV-højspændingsnettet i Ostrobothnian regionen i det vestlige Finland til erstatning for det nuværende 220 kV højspændingsnet med et 400 kV højspændingsnet. Linjen vil også give muligheder for nye vind- og atomkraftværker, der skal forbindes med højspændingsnettet.

Længden på den nye linje er cirka 70 kilometer, og vil hovedsageligt blive bygget på en ny strækning. Konstruktionsarbejdet begynder hurtigst muligt, og den nye højspændingslinie vil blive idriftsat i efteråret 2016.

"Vi er ved at afslutte et tidligere 400 kV Kristinestad-Leväsjoki projekt med Fingrid. Begge disse højspændingsprojekter er en del af et større 400 kV projekt i det vestlige Finland. Den nye kontrakt er en kærkommen fortsættelse af den foregående", slutter Tuomas Antikainen, Transmission Line Director for Eltel Power Transmission Finland.

Yderligere information:
Tuomas Antikainen, Transmission Line Director, Eltel Power Transmission Finland
Tel: +358 40 311 3400, tuomas.antikainen@eltelnetworks.com.

Foto
Bageste række fra venstre mod højre: Toma Karkkulainen (Eltel), Antti Linna and Keijo Välimaa (Fingrid).
Forreste række fra venstre mod højre: Tuomas Antikainen ja Mats Björkman (Eltel), Kari Kuusela and Reima Päivinen (Fingrid).