Eltel påbegynder udførelsen af National Grid projekter i Storbritannien i Joint Venture med Carillion

Eltel ekspanderer til Storbritannien – National Grid har indgået en rammeaftale til en potentiel værdi af £ 500m i forbindelse med levering af opgraderingen af deres 400 kV el-transmissionsnet. Et joint venture dannet mellem Eltel Networks og Carillion har underskrevet en aftale med National Grid, i forbindelse med leveringen af National Grids 400 kV opgradering.

Eltel Networks og deres Britiske joint venture partner Carillion har underskrevet og påbegyndt arbejdet i henhold til aftalen om levering af National Grids opgradering af transmissionettet over hele Storbritannien. Carillion – Eltel Networks vil samarbejde i en alliance med National Grid, i henhold til rammeaftalen om at levere en del af National Grids investeringsprogram, herunder renovering og opgradering af luftledninger og tårne. Aftalen har for Carillion–Eltel joint venture alliance en potentiel værdi af £ 500m og en varighed på op til 5 år.

Martin Dahlgren, Direktør for BU Transmission hos Eltel Networks, siger: ”Vi er meget tilfredse med resultatet, og at National Grid kan se den samlede værdi af vores to virksomheder. Vi ser et godt match mellem Eltel og Carillion og er stolte af at samarbejde med dem. Sammen kan vi opbygge en solid og permanent position på markedet. Vi erkender vigtigheden af en effektiv, sikker og rettidig levering af deres transmissionsprojekter, og vi håber at kunne bringe nogle ekstra kundeværdier fra vores Finske, Svenske og Polske virksomhedsorganisationer, der er specialiseret indenfor transmissionssystemer, engineering og udformning.”

Graham Carr, Administrerende Direktør for Carillion Forsyning tilføjer: ”Potentialet af denne aftale er af meget stor betydning for os. Arbejdet på opgraderingen vil blive leveret i etaper fra nu og frem til 2017, så det at være involveret i rammeaftalen fra starten er enorm vigtig. Vi er også begejstrede for at samarbejde med den førende europæiske leverandør af transmissionsløsninger, Eltel Networks. Deres baggrund og kompetence indenfor design og konstruktion af transmissionsnetværk supplerer godt med Carillions erfaring og gennemprøvede systemer inden for projektlevering.”

National Grids investeringsprogram inkluderer renovering, opgradering og opbygning af deres 400kV transmissionsnet over hele England og Wales.

Kontrakten begyndte 1. april 2012.

Kort om Eltel
Eltel har 8.060 medarbejdere  og en omsætning på 1011 millioner euro. Virksomheden er fra sin nordiske base ekspanderet til de Baltiske lande, Polen og Tyskland. Eltel bygger, tilslutter og vedligeholder  infranetløsninger baseret på et effektivts sammenspil mellem elektricitet, telecom og it. Indenfor eltransmissions sektoren er Eltel specialister i levering af højspændings luftledninger, design, konstruktion, renovering og vedligeholdelse.

Kort om Carillion
Carillion Plc er en britisk baseret virksomhed med en omsætning på £5,1 milliarder der beskæftiger mere end 45.000 medarbejdere og operere i Storbritannien, Mellemøsten og Canada. Carillion medbringer gennem erfaring og viden fra store infrastruktur projekter og opkøb af virksomheder over 40 års erfaring indenfor udvikling og installation af HV- og EHV kabelsystemer og tilhørende transformerstation installationer.

Yderligere information:
Eltel:
Martin Dahlgren, tel. +46 70 543 54 70, martin.dahlgren@eltelnetworks.se
Hannu Tynkkynen, tel. +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Carillion:
Rik Kendall, tel. +44 785 213 41 54 rik.kendall@carillionplc.com
Adam Dunlop, tel. +44 750 689 34 72, adam.dunlop@carillionplc.com