Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

Det er med tanke på energioptimering frem for udvidelse af elnettet, at den globalt førende elektronikkoncern inden for energioptimering, Schneider Electric, indgår et nyt partnerskab med virksomheden Eltel, der sikrer kritisk infrastruktur. Det er nødvendigt at tænke i nye løsninger til erhvervslivet, så elnettet belastes mindre, lyder opfordringen.

Ballerup, den 9. juli 2024 – Det danske elnet er udfordret af elektrificeringen, og Danmarks elforbrug forventes at være fordoblet inden 2030, blandt andet fordi der kommer stadig flere elbiler på vejene. Derfor er det nødvendigt at tænke i nye løsninger for blandet andet virksomheder, så den strøm, der allerede er til rådighed, udnyttes optimalt. Og det er netop de løsninger, Schneider Electric og Eltel vil bringe på bordet i deres nye samarbejde.

”Presset på elnettet kan ikke kun afhjælpes ved at skabe incitamenter som fx fleksibilitetsbørs til erhvervslivet eller konstante udvidelser. Alt for tit tror virksomheder og forbrugere, at den eneste løsning er at udvide med flere ampere, men det er en fejl, og den opfattelse ønsker vi at ændre. Det ligger lige til højrebenet at optimere brugen af den strøm, vi allerede har og at skabe en mere intelligent styring af strømmen, der hvor vi lader,” siger Thomas Träger, CEO, Schneider Electric i Danmark om samarbejdet.

Schneider Electric og Eltel har nu kombineret deres respektive styrker for at hjælpe erhvervslivet med at elektrificere deres flåder. Sammen vil de to specialister tilbyde unikke løsninger, der har energioptimering og intelligent opladning for øje, så virksomheder kan optimere deres ladekapacitet og samtidig minimere belastningen på elnettet.

”At forsyne de teknologier, der skal drive den grønne omstilling af vores samfund er et stort strategisk fokus for os. Elnettet fungerer som den katalysator, der understøtter disse teknologier og løsninger, og her er vi eksperter. I samarbejde med Schneider Electric indtager vi rollen som installationspartner og sikrer dermed tilslutningen af ladestanderne til elnettet,” siger Claus Metzsch Jensen, administrerende direktør for Eltel Danmark.

Presset ladekapacitet løses med intelligent styring

I boligkvarterer er det allerede en velkendt udfordring at mangle ladekapacitet, og mange danskere forventer at kunne oplade bilen, når de ankommer på arbejdspladsen. Samarbejdet mellem Schneider Electric og Eltel vil sikre integrerede end-to-end-løsninger, der ikke blot understøtter intelligent opladning og drift, men også reducerer belastningen på elnettet ved erhvervsbygninger. Det inkluderer både hurtigladere og almindelige ladestandere, som kan integreres med den eksisterende bygningsdrift for at maksimere effektiviteten af den allerede tilgængelige strøm.

Løsningerne er relevante for alle virksomheder, der har brug for ladestandere på deres parkeringsfaciliteter, har produktion, lagerdepoter, arbejder med transport eller har logistikkørsel.

Schneider Electric og Eltel ser frem til at levere løsninger, der ikke kun adresserer de aktuelle kapacitetsudfordringer på elnettet, men også fremtidssikrer energiforsyningen i Danmark og understøtter den grønne omstilling.

Om Eltel
Eltel er en førende serviceudbyder af kritisk infrastruktur, der muliggør vedvarende energi og højtydende kommunikationsnetværk. Eltel designer, planlægger, bygger og sikrer driften af netværk for en mere bæredygtig og forbundet verden i dag og for fremtidige generationer. I alt har vi ca. 5.000 medarbejdere, og i 2023 var den årlige omsætning på EUR 850,1 mio. Hovedkontoret ligger i Sverige, og Eltels aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2015. Læs mere på www.eltelnetworks.com.