Eltel udruller 40.000 intelligente vand- og varmemålere i Silkeborg og omegn

Udrulningen af de nye intelligente vand- og varmemålere åbner op for et nyt trådløst kommunikationsnetværk, samt et målerdatasystem. Dette vil sikre data af høj kvalitet, og som kan bruges til at optimere driften og udvikle nye, kunderettede services. Udrulningsprojektet er første etape af mange i det jyske og opgaven udføres for Silkeborg Forsyning i samarbejde med Kamstrup. Projektet omhandler op mod 40.000 enheder.

Digitaliseringen af vores samfund tager mange former og viser sig ikke mindst i vores fælles kritiske infrastruktur, hvor små tiltag kan få stor betydning for vores alles hverdag.

Èt eksempel på dette er de intelligente vand- og varmemålere, der løbende aflæser forbruget og er i løbende kontakt med Silkeborg Forsyning. Det giver en større gennemsigtighed i forhold til den enkelte husstands forbrug og af fordelene er, at man som forbruger får større indsigt i forbruget.

En anden fordel er, at målerne sikrer både kunderne og Silkeborg Forsyning et fremtidssikret og robust system i mange år frem. Systemet kan indsamle flere og bedre data, som både kan bruges til at optimere produktionen og som giver mulighed for at udvikle de rigtige services til kunderne i fremtiden.

Med udrulningen af de nye vand- og varmemålerne i Silkeborg lægger Eltel ovenpå de i forvejen mange udrulningsprojekter, som er gennemført fra infrastrukturvirksomhedens side.

”Det er anden gang, at vi udruller intelligente vand- og varmemålere for Silkeborg Forsyning i samarbejde med Kamstrup. Første gang ligger godt 10 år tilbage og denne gang er der tale om en opgradering af enhederne, som vil åbne dørene til nye og bedre data. I forhold til at være datadrevet er Danmark et foregangsland og det er fedt, at vi som virksomhed kan være med til at skubbe på i den udvikling”.
- Jonas Brødløs, Forretningsområdechef – Eltel Danmark

Eltel søger flere VVS Montører

Udrulningsprojektet i Silkeborg starter i august og kommer til at løbe til og med november 2024. Ifølge projektleder Jesper Sørensen, søger Eltel løbende VVS montører, som vil være en del af teamet, der udruller de intelligente vand- og varmemålere.

”Udrulningen af vand- og varmemålere er i rivende udvikling - ikke blot i det jyske, men i hele landet. Derfor søger vi altid efter flere kolleger, der vil være med på holdet. Det eneste det kræver er, at man har hænderne skruet rigtigt på, så det er en god mulighed for ufaglærte til at komme ind på arbejdsmarkedet”
- Jesper Sørensen, Projektleder & VVS Installatør – Eltel Danmark

For yderligere information, kontakt:

Mark Sørensen, Kommunikations- og presseansvarlig, Eltel Danmark
Tel: +45 2753 9466, mark.sorensen@eltelnetworks.com